Reisverslag Japan – Dag 24 – Souvenirs en afscheid

Kuromon Ichiba Market Osaka

Vandaag was de laatste dag in Japan, dus er moesten natuurlijk nog souvenirs gekocht worden. Maar we hebben natuurlijk ook nog de nodige lekker dingen gegeten.

Kuromon Ichiba Market, Osaka

‘s -ochtends zijn we eerst naar de Kuromon Ichiba Market gelopen. Dit is een hele grote markt, vooral voor vis, maar er worden ook allerlei andere zaken verkocht die je normaal op een lokale markt tegenkomt, zoals groente, fruit, kleding en huishoudelijke artikelen. Natuurlijk moest ik qua eten nog iets uitproberen wat ik niet kende. Dus ik heb hier zee-egel gegeten. Het smaakt een beetje naar oester. Ik vond het niet bijzonder lekker, maar dan kan dat ook weer van de lijst haha.

Zee-egel-food-market-osaka

Shoppen in Osaka

Vervolgens zijn we naar Den Den Town gegaan. Dit is een shoppinggebied gericht op technologie en anime. Hier kon vriendlief dus nog even zijn laatste souvenirs kopen. Voor mijn laatste souvenirs zijn we naar Sennichimea Doguyasuji gegaan. In deze straten verkopen ze heel veel kookspullen. Ik heb speciale stokjes gekocht om mee te koken en nog wat eetstokjes voor de thuisblijvers.

Streetfood in Dotombori

Na het shoppen zijn we om onze laatste yens op te maken nog naar Dotombori gegaan om her en der wat streetfood te eten. We hebben nog een laatste keer genoten van Takoyaki (inktvisballen), Gyoza (dumplings) en Kushikatsu (een soort gefrituurde snacks).

Streetfood-Osaka

Ik heb hier bij een winkeltje ook nog wat groente thee met sakura (kersenbloesem) erin gekocht als souvenir voor thuis.

Afscheid van de Japanse keuken

‘S-avonds hebben we nog een laatste keer met de hele groep gegeten. We hebben verschillende teppanyaki hapjes gegeten, zoals okonomiyaki, kip met pepertjes, lotuswortel met kaas, zoete aardappel en een avocadosalade met zalm en kaas.

Na het eten zijn we terug gegaan naar het hotel om op tijd naar bed te gaan, want de volgende dag moesten we alweer vroeg op om het vliegtuig terug naar Nederland te nemen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie