Reisverslag Japan – Dag 22 en 23 – Osaka en Universal Studios

Harry Potter kasteel Universal Studios Osaka

Na een lange reisdag kwamen we tegen het einde van de middag in Osaka aan. Nadat we waren ingecheckt, zijn we naar het winkelcentrum Abena Haraka geweest. Dit is het hoogste gebouw van Japan. Het gebouw is 300 meter hoog en kent 60 verdiepingen.

Dotombori, Osaka

Vervolgens zijn we het uitgaansgebied Dotombori en het shoppinggebied eromheen een beetje gaan verkennen. Omdat het al laat was, waren helaas veel winkels al dicht. Het uitgaansgebied begon wel al aardig druk te worden. Het is echt wel aan te raden om hier ‘s-avonds rond te lopen en alle verlichting in de wijk te bekijken.

Dotombori, Osaka

We hebben uiteindelijk vlakbij het hotel nog een hapje gegeten. Ik had Japanse curry met kaas erover en mijn vriend had rijst met paling.

Japanse curry met kaas

Reisverslag Japan – Dag 23 – Universal Studios, Osaka

In Osaka ligt ook het grote pretpark, Universal Studios. Dit is de enige vestiging van het park, buiten de Verenigde Staten, dus daar wilden we heel graag naartoe. Ik vond dit echt supergaaf! Ze hebben hier vooral attracties gebaseerd op films. Zo hebben ze een complete Harry Potter wereld naar gebouwd en is er een virtual reality attractie in het kasteel van Zweinstein. Dit is echt de tofste attractie waar ik ooit in ben geweest.

Universal Studios, Osaka, Japan

Mijn vriend ging natuurlijk helemaal voor Jurisac Park onderdeel, want dat is van kinds af aan al zijn favoriete film.  Verder hebben we nog een parade bekeken die er was ter ere van het 25-jarig bestaan van het park. Vooral bollywood-Hello Kitty vond ik heel grappig.

We hebben hier bijna de hele dag doorgebracht. ‘S -avonds zijn we gaan eten in het uitgaans- en restaurantgebied Dotombori. We hebben hier lopende band sushi gegeten.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie