Tjap tjoi recept – Zoals bij de Chinees

Tjap tjoi

Normaal gesproken maak ik voor dit blog alleen gerecht uit landen waar ik ben geweest. Dit betekent voor Chinees eten dus ook alleen maar gerechten die je echt in China kunt eten. Maar omdat mijn vriend zo dol is op de gerechten van de Nederlandse Chinees, heb ik besloten ook een serie posts te maken over gerechten ‘van de Chinees’. Vandaag begin ik met Tjap tjoi.

Tjap Tjoi is Kantonees voor ‘gemengde groenten’. En dat is ook wat het gerecht is: gemengde groenten uit de wok. Vaak wordt dit gerecht nog geserveerd met vlees of kip, maar ik heb gekozen voor een vegetarische variant.

Ingrediënten tjap tjoi

Ingrediënten vegetarische Tjap tjoi

Voor 3-4 personen

200 gram Chinese kool
75 gram taugé
350 gram bloemkool
225 gram bamboescheuten (uit blik)
100 gram champignons
1 ui
1 teentje knoflook
Djahé (gemalen gember) naar smaak
Bouillon (naar smaak)
Ketjap (naar smaak)
2 eetlepels wokolie

Tip! Serveer dit gerecht met rijst of mie

Tjap tjoi maken

Bereiding Tjap tjoi

Snijd de Chinese kool in reepjes, de bloemkool in kleine roosjes en de champignons in plakjes. Snijd vervolgens de ui en de knoflook fijn.

Blancheer de bloemkool kort in kokend water en laat de bamboescheuten uitlekken op een vergiet.

Verhit de olie in de wok en voeg de ui en knoflook toe. Als de ui glazig wordt, voeg je de rest van de groente toe. Bak dit vier minuten op middelmatig tot hoog vuur.

Tjap tjoi zoals bij de Chinees

Voeg vervolgens naar smaak wat djahé, bouillon en ketjap toe en laat het gerecht nog vier minuten stoven.

Als het gerecht klaar is, kun je het direct serveren met de rijst of mie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie