Recept voor vegan eenpanspasta

Vegan one pot pasta

Dit pastagerecht maak je volledig in één pan. Je kookt de pasta namelijk in de bouillon die ook de basis voor je saus wordt. Ik gebruik hiervoor een diepe hapjespan. Het gerecht is binnen een half uurtje klaar en je hebt met deze one pot pasta lekker weinig afwas. Super dus! En o ja, het recept is volledig vegan en erg lekker.

Ik houd heel erg van pastagerechten en tegenwoordig probeer ik bij bijna alle pasta’s die ik eet de volkoren-variant te gebruiken. De volkoren macaroni van Jumbo is hierbij trouwens een heel goed opstapje voor mensen die net overstappen naar volkoren pasta. Voor dit gerecht gebruikte ik volkoren penne, maar ik was een beetje bang dat misschien zou tegen vallen. Dus besloot ik voor een one-pot-pasta te gaan. Omdat je de pasta dus in de saus kookt, krijg je automatisch meer smaak aan de pasta zelf. Dat leek me dus een goed begin om te wennen aan volkoren penne. Achteraf gezien blijkt dat trouwens helemaal niet nodig. Ik eet nu ook regelmatig vegan penne die ik gewoon in een pan water kook en dat is met een goede saus erbij net zo lekker.

Ingrediënten one pot pasta

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 150 gram volkoren penne (eet je er geen stokbrood bij, dan is 200 gram denk ik beter)
  • 250 ml sojaroom
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 gram spinazie
  • 1 theelepel vegan pesto, bijvoorbeeld deze.

Eventueel stokbrood en salade om erbij te serveren.

Vegan one pot pasta

Bereiding vegan eenpanspasta

Doe de groentebouillon in de pan. Het beste is als de bouillon al warm is, maar anders breng je die even aan de kook. Zet het vuur middelhoog en voeg de penne, sojaroom en pesto toe. Roer alles goed door en laat met de deksel op de pan ongeveer 10 tot 15 min sudderen. 

Als de pasta zacht genoeg is, haal je de deksel van de pan en laat je het geheel nog even pruttelen tot de gewenste dikte.

Ondertussen kun je alvast de spinazie beetje bij beetje in de pan doen en laten slinken terwijl je het door de pasta roert.

Zodra de saus dik genoeg is naar je zin, verdeel je de pasta over de borden. Garneer eventueel nog met wat zongedroogde tomaatjes.

Serveer er wat stokbrood en/of salade bij.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord