Keukenneusje’s eetoverzicht – #18 – 2021

Sushibowl - week 18 -2021

Ik ben erg tevreden over deze eetweek, want we hebben veel verschillende soorten gerechten gegeten, met lekker veel groente. En ik heb dus ook weer lekker veel in de keuken gestaan.

Shoarma en sushibowl

We begonnen deze eetweek zaterdagavond met shoarma van tempeh. Voor erbij had ik pitabroodjes, zelfgemaakte frietjes uit de airfyrer, ijsbergsla en knoflooksaus. Kortom: super lekker!

Op zondagavond aten we sushibowl. Deze maakte ik een beetje anders dan normaal. Ik had een zakje met verschillende soorten zeewier van de toko, dus dat ging erbij. Verder deed ik onder de sushirijst nog een bedje van ijsbergsla en deed ik er mango, komkommer, edamameboontjes en gemarineerde sojabrokjes bij.

Sushibowl - week 18 -2021

Curry, sushi en falafel

Ik ben de laatste weer een beetje into de curry-gerechten. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik sinds de lockdown van vorig jaar maart geen Indiaas van een restaurant meer heb gegeten ( we hebben nl geen restaurants in de buurt die bezorgen of halen). En dat mis ik toch wel heel erg. Zelf curry-achtige gerechten maken is dan een beetje de next-best-thing. Dus maakte ik maandagavond weer eens een curry. Deze keer met aubergine, tofu en koriander erdoor. Voor erbij had ik wat naanbrood.

Curry met aubergine en tofu

Jordan was dinsdag jarig en dus koos hij het avondeten voor die dag. Dat werd sushi. We bestelde de sushi bij Masumi in Mierlo. Verder maakte ik als toetje een matcha cake.

Masumi sushi - week 18 -2021

Op woensdagavond maakte ik Turks brood met falafel, ijsbergsla en knoflooksaus (ja, de restjes van de shoarma van zaterdag). Voor erbij maakte ik nog een beetje couscous met gedroogde abrikozen erdoor. Helaas ben ik vergeten een foto te maken.

Pasta en wraps

Op donderdagavond maakte ik weer eens een pasta. We hadden van de boodschappen van de afgelopen week nog een courgetten en stokbrood over. Dus dit was een goed gerecht om deze op te maken. De courgette heb ik geraspt en in de saus verwerkt, met nog wat sojaroom, pesto en verse basilicum. Het stokbrood aten we er gewoon zo bij.

Pasta met courgettesaus

We sloten de eetweek vrijdagavond af met wraps met stukjes vegan kipschnitzel, sla, avocado, rode ui en zelfgemaakte honig-mosterdsaus. Een lekker begin van het weekend.

Wraps vegan kipschnitzel

De komende week wordt weer zo’n eetweek met lekker veel verschillende gerechten. Ik heb er nu al zin in om het allemaal te maken en natuurlijk ook op te eten. Maar die gerechten zien jullie natuurlijk allemaal pas in het overzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord