Keukenneusje’s eetoverzicht – #19 – 2021

Vegan mapo tofu

Deze eetweek was wel iets minder gezond dan de vorige, maar ik ben toch ook niet heel erg ontevreden. Ik heb de meeste dagen zelf gekookt en ook weer nieuwe soorten gerechten uitgeprobeerd, zoals wraps met vegan vissticks.

Loaded fries en sushi

Zaterdag hadden we een wat minder gezonde dag qua eten. Als lunch hadden we broodjes met vegetarische kroketten en als avondeten maakte ik loaded fries. Deze keer met een Indonesisch tintje. Dus met tempeh gemarineerd in satékruiden, taugé. gefrituurde uitjes, satésaus en sesam-mayonaise. Ter compensatie begonnen we dat met een smoothiebowl, met lekker veel fruit. Zoals was het toch een beetje een gezonde dag.

Indonesische loaded fries

Op zondag hadden we een Japanse ontbijt en als middag eten een soepje. Als avondeten aten we sushi, die we besteld hadden bij The Sushi Company in Nuenen.

Sushi Company week 19 - 2021

Curry en gegrilde groentes

Zoals ik vorige week al zei, zit ik de laatste tijdje een beetje in een periode dat ik veel curry’s maak. Op maandagavond aten we mijn vegan variant van saag panneer, met tofu. Voor erbij had ik wat naanbrood.

Vegan saag paneer

Ik maakte op dinsdag zelf frietjes uit de Airfryer. Voor erbij grilde ik aubergine en paprika en maakte ik een salade met vegan fetakaas erdoor. Een erg lekkere combinatie.

Gegrilde groente en friet

Mapo tofu, wraps en shoarmapizza

Op woensdagavond maakte ik mapo tofu. Ik maakte dit met vegan gehakt, tofu (natuurlijk) en Shezuan Kung Pao sauce, die ik kocht bij Jumbo. Het gerecht was wel behoorlijk pittig, maar zeker ook erg lekker.

Vegan mapo tofu

Vorige week maakte ik wraps met vegan kipschnitzel. Deze keer besloot ik voor wraps te gaan met vegan vissticks. Verder hadden we er sla, komkommer, avocado en een zelf gemaakte ravigottesaus op. Voor erbij had ik nog wat frietjes. Dat was dus ons avondeten van donderdagavond.

Wraps vegan vissticks

We sloten de eetweek op vrijdagavond af met vegan shoarmapizza. De shoarmereepjes maak ik zelf met tempeh en shoarmakruiden van de toko. De pizzabodems waren al kant-en-klaar en komen van Jumbo. Verder had ik voor op de pizza’s ui, knoflooksaus en ijsbergsla.

Shoarmapizza

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord