Recept bloemkool in bladerdeeg met kerriesaus

Bloemkool in bladerdeeg

Na het zien van het vegan kerstmenu in de Allerhande van deze maand, besloot ik eigen draai te geven aan de bloemkool in bladerdeeg uit dat menu. In plaats van een variant met tomatentapenade, koos ik voor een kerriesausje als extra vulling. Aangezien ik altijd bloemkool gebruik als vega-alternatief in kipkerrie, wist ik bijna zeker dat dit een goed plan was. En het resultaat was heel lekker. Dus daarom deel ik graag dit recept met jullie voor als je zelf nog wat vega(n) kerst inspiratie zoekt.

Wat eet je erbij?
Voor bij de bloemkool in bladerdeeg maakte ik geroosterde aardappeltjes uit de oven. Maar een lekkere salade is natuurlijk ook een goede combinatie.

Ingrediƫnten voor bloemkool in bladerdeeg

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 bloemkool
  • 1 rol bladerdeeg (270 gram)
  • Een pakje Alpro Soja Cuisine
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
  • 2 theelepels curry madras kruiden van Jonnie Boer
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels olijfolie

Bloemkool in bladerdeeg maken – recept

Snijd de bladeren en de harde onderkant van de bloemkool af. Kook de bloemkool vervolgens 5 minuten in een pan met ruim kokend water.

Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.

Dep de bloemkool voorzichtig droog nadat je deze uit de pan hebt gehaald. Leg daarna de bloemkool in een ovenschaal en giet er de olijfolie overheen. Rooster de bloemkool vervolgens 45 minuten in de oven.

Laat de bloemkool na het bakken buiten de oven 10 minuten afkoelen.

Ondertussen kun je de kerriesaus maken. Verhit in een steelpannetje de zonnebloemolie. Draai het vuur middelhoog en voeg de curry madras kruiden toe. Bak deze een minuutje en doe daarna de bloem erbij. Goed doorroeren! Nu moeten nog de sojaroom en het verkruimelde bouillonblokje erbij. Roer weer goed door en laat het 5 minuten zachtjes inkoken. Als de saus dik genoeg is haal je deze van het vuur.

Bloemkool in bladerdeeg

Bloemkool in bladerdeeg bakken

Smeer de bloemkool, als deze voldoende afgekoeld is, in met de kerriesaus. Vouw het bladerdeeg eromheen en bak de bloemkool nogmaals 40 minuten op 200 graden in de oven.

Schep de bloemkool met een spatel voorzichtig uit de ovenschaal. Serveer met geroosterde aardappelen of een salade.

Eet smakelijk en alvast een fijne Kerst toegewenst!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie