Recept – Bloemkool met geraspte gember (Punjabi gobi)

Indiase bloemkool met gember

Vorige week maakte ik voor het eerst in mijn leven helemaal zelf een Indiase curry. Omdat ik er graag ook nog iets van aardappelen of groente bij wilde serveren, heb ik gekozen voor dit bloemkoolgerecht, genoemd punjabi gobi. Ik houd eigenlijk helemaal niet van bloemkool, maar in India vind ik deze groente altijd erg lekker door de specerijen die erbij worden gedaan. Ook deze bloemkool viel erg in de smaak bij mij en mijn vriend.

Ingrediënten Punjabi gobi

Voor 2 personen

250 gram bloemkool
1 theelepel komijnzaad
3 eetlepels plantaardige olie
1-2 eetlepels geraspte gemberwortel
Snufje rood chilipoeder
Zout
Snufje garam masala

Indiase bloemkool met gember

Bereiding Punjabi gobi

Verdeel eerst de bloemkool in kleine roosjes en blancheer deze kort in kokend water.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de gember. Doe er na 30 seconden het komijnzaad en het chilipoeder bij. Voeg vervolgens nog naar smaak zout toe, roer en doe de bloemkool erdoor.

Strooi de garam masala over de bloemkool en roer goed. Plaats nu het deksel op de pan en laat de bloemkool op laag vuur gaar stomen, tot hij de gewenste gaarheid heeft bereikt.

Tip! Je kunt tussendoor natuurlijk even een klein stukje proeven om te kijken of de bloemkool voor jou al gaar genoeg is.

Achchese bhojon kijie! Ofwel ‘Eet smakelijk!’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.