Oranje sinaasappelcake met gember

Vegan sinaasappelcake

Als ik fruit over heb dat echt op moet, dan kies ik er vaak voor om er wat lekkers mee te bakken. Zo is ook deze sinaasappelcake ontstaan. Behalve dat hij heel lekker is, krijgt je cake ook een mooie oranje kleur, waardoor het ideaal baksel voor bij ‘Oranje gelegenheden’, zoals Bevrijdingsdag, Koningsdag of voetbalwedstrijden van het Nederlandse elftal (zodra die weer gespeeld mogen worden). En natuurlijk is het recept helemaal vegan en lactosevrij.

Omdat ik bij een zoet, fruitig baksel wel van een kruidige, pittige twist houdt, heb ik verse gember toegevoegd. Verder heb ik er een scheutje amandellikeur door gedaan. Beide kun je prima weglaten als je dit recept voor kinderen maakt. Eventueel kun je de amandellikeur vervangen door vloeibaar amandel aroma (te koop in een potje in de supermarkt).

Ingrediënten vegan cake met sinaasappel

Voor 1 cake heb je nodig:

  • 400 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 2 eetlepels maizena
  • Een beetje zout
  • 130 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 300 ml sinaasappelsap (vers geperst van 3-4 sinaasappels)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 scheutje amandellikeur
  • 60 ml zonnebloemolie
Vegan sinaasappelcake

Sinaasappelcake met gember bakken – Bereiding

Bedek je cakevorm met bakpapier of vet deze goed in met wat plantaardige margarine.

Meng in een kom eerst de ‘droge ingrediënten’. Roer eerst de bloem en het bakpoeder door elkaar en voeg daarna de maizena, en het zout toe. Alles goed door elkaar roeren!

In andere, grote, kom meng je de suiker en vanillesuiker met het sinaasappelsap, de olie, amandellikeur en gember. Zorg dat suiker volledig is opgelost.

Voeg de droge ingrediënten toe aan het sinaasappel mengsel en roer het met een garde tot een egaal beslag.

Schenk het beslag in de cakevorm, goed uitstrijken met een spatel, en bak de cake in 45 tot 50 minuten gaar.

Laat de cake goed afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie