Keukenneusje’s eetoverzicht #18 – 2020

Pancakes en snijbonen met kerriesaus

Ook deze eetweek begon weer met een lekker lang weekend, door de maandag van Koningsdag. We hebben op die dag zelf eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maar het was natuurlijk wel een mooi gelegenheid om wat uitgebreider in de keuken te staan.

Uitgebreid ontbijten, lunchen en dineren in het weekend

Zo aten we op zaterdag en maandag als ontbijt een smoothiebowl. Zaterdagochtend de mooie groene bowl die je op de foto ziet en maandagochtend hadden we acaibowl. Op zondagochtend aten we, net als de meeste zondagochtenden, een Japans ontbijt met rijst, misosoep en verschillende soorten groenten en tofu.

Weekendeten week 18 -2020

Verder bakte ik op zaterdag een heerlijke oranje sinaasappelcake met gember. Toch een beetje in de ‘Oranjesferen’, zeg maar.

Maar goed, over naar de avondmaaltijden. Op zaterdagavond aten we alleen wat noedels met gewokte groente erdoor, omdat we ‘s-middags als lunch al de restjes van de Indonesische rijsttafel die we op vrijdag bestelden, aten.

Op zondagavond probeerde ik weer eens iets nieuws uit. Ik maakte lasagne met spinazie en tofu stukjes met kipkruiden, pesto en vegan crème fraiche. Dit was echt heel lekker. Dus het recept komt binnenkort op dit blog. Voor erbij had ik stokbrood, want dat hoort natuurlijk gewoon bij lasagne.

Pancakes en snijbonen met kerriesaus

Omdat ik op maandagavond gewoon een ‘simpel’ doordeweeks gerecht had gepland, besloot ik van de lunch nog even iets speciaals te maken. Ik maakte pancakes met appeltjes. Voor het avondeten aten we snijbonen met een kerriesausje, falafel en rijst.

Burgers en improvisatiegerechten

Dinsdagavond maakte ik weer eens zelf frietjes met de Airfryer en voor erbij maakte ik een burger op een broodje met sla en avocado.

Burgers en improvisatiegerechten week 18 -2020

Het improvisatiegerecht dat ik op woensdagavond maakte, smaakte naar nasi met een heel lekkere twist. Dus ik ga die zeker vaker maken. Ik maakte rijst met gember, lente uitjes, knoflook, tofureepjes en sausjes van miso, sesamolie, sojasaus en Japanse chili. Voor erbij had ik gegrilde aubergine.

Het gerecht was weer een improvisatiegerecht met restjes. Ik had in de vriezer nog wat kikkerwtenpasta met broccoli en pesto erdoor. En toevallig had ik in de koelkast van deze week nog een restje pesto, creme fraiche en broccoli. Dus ik besloot er nog wat extra pasta bij te koken en een stokbroodje erbij te bakken. Ter garnering had ik nog wat zongedroogde tomaatjes. Dat was allemaal echt smullen.

Op vrijdagavond sloten we de eetweek even lekker lui af, wat ook wel mocht naar al dat kokkerellen van deze week haha. We haalden frietjes bij de friettent in het dorp.

We hebben dit weekend weer een lang weekend, omdat we maandag en dinsdag vrij hebben. Dus ook nu maak ik weer veel lekkers. Maar daarover lees je meer in het overzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie