Met de nachttrein naar Varanasi, India

Boottocht Ganges Varanasi

Na ons verblijf in Agra reisden we met de nachttrein naar Varanasi. Reizen met de nachttrein in India is een bijzondere ervaring. Zeker in dit geval. Er kwamen namelijk gedurende de reis nog regelmatig mensen bij de in de trein, ook in de coupé waar ik en enkele reisgenoten sliepen. Van echt slapen was dus nauwelijks sprake. Ik had van tevoren ook verhalen gelezen over ratten in de nachttreinen, maar dat viel me heel erg mee. Ik heb één keer een muis zien lopen, maar dat was het wel.

Boottocht Ganges Varanasi

Boottochten op de Ganges in Varanasi

In Varanasi sliepen we in een hotel met een zwembad. Dat was wel genieten, maar wel jammer dat het hotel wat verder van de stad lag, in het stadsdeel Cantonment. Je kunt van daaruit alleen alleen met Riksja’s naar het oude stadsdeel komen.

Iets wat we de eerste avond ook gedaan hebben. We zijn met fietstaxi’s richting de ghats gereden en van daaruit in een boot op de Ganges de ganga aarthi ceremonie bij te wonen. Een groep Boedhistische priesters brengt dan een ode aan vuur. Deze ceremonie vindt plaats bij de Dashashwamedh Ghat, de belangrijkste van de Ghats aan de Ganges in Varanasi.

De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan om opnieuw een boottocht te maken over de Ganges. Het is erg mooi om tijdens de zonsopgang op de Ganges te varen en alle Ghats te kunnen bekijken vanaf het water.

Zonsopkomst Ganges Varanasi

Wandeling langs de Ghats in Varanasi

Daarna hebben we een wandeling gemaakt door de stad. Varanasi is echt een geweldige plek om gewoon te wandelen door de vele straatjes en langs de meer dan tachtig Ghats in de stad. Je komt verschillende bijzondere taferelen tegen van de vele loslopende koeien in de straten tot mensen die zich wassen in de rivier en kleden die liggen te drogen in de zon op de ghats. Ook kun je in Varanasi diverse tempels bezoeken. Houd er wel rekening mee dat je bij sommige tempels als niet-Hindoe niet naar binnen mag.

Ghats Varanasi

Waarom is Varanasi heilig?

Varanasi is een heilige stad. Veel Hindoes komen hier om zichzelf te wassen in Ganges en daarmee hun zonden weg te wassen of om er geliefden te cremeren. Ook komen hier veel Indiase mensen heen die stervende zijn, omdat zij geloven dat wie sterft in Varanasi verlost word uit de circle van leven en dood.

Door naar Nepal

Na twee dagen in Varanasi reisden we door naar Nepal, hierover lees je alles in een blogpost waar ik vertel over mijn belevenissen in Nepal. De laatste plek waar we verbleven in Nepal was Kathmandu. Over deze stad vertel ik je meer in een volgende blogpost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.