Mijn 5 favoriete keukenapparaten

KitchenAid

Als foodie gebruik ik natuurlijk ook de nodige keukenapparaten. Door de jaren heen heb ik er dan ook steeds meer verzameld in mijn keuken. In dit blogartikel lees je welke 5 keukenapparaten mijn favoriet zijn en ik het meeste gebruik.

1. KitchenAid

Mijn absolute favoriet is toch wel de KitchenAid mixer. Deze gebruik ik vooral voor het maken van verschillende soorten deeg, bijvoorbeeld voor koekjes, taarten of brood. Superfijn zo’n machine die het kneedwerk voor je doet. Ik had eerst een ander merk keukenmachine en heb heel lang getwijfeld of ik wel zo’n dure machine als de KitchenAid wilde kopen. Maar toen ik dit paarse exemplaar zag (en na wat overtuigingskracht van Jordan) was ik om. Gelukkig maar, want deze keukenmachine is zoveel fijner en krachtiger. En natuurlijk staat hij gewoon mooi op ons aanrecht.

KitchenAid

2. Staafmixer

Dit keukenapparaat gebruik ik nog wel vaker dan mijn KitchenAid. Ik gebruik denk ik bijna elke week wel een paar keer mijn staafmixer. Vooral voor het maken van groentesoepjes, maar ook voor het fijnhakken van nootjes, het mengen van pesto of seitan deeg. Het is zo’n veelzijdig apparaat. Mijn staafmixer is de Braun MultiQuick en ook met deze aankoop ben ik nog steeds heel erg blij.

Keukenmachine - Staafmixer

3. Airfryer

Ik ben dol op frietjes, maar ik heb sinds ik op mijzelf woon eigenlijk nooit zelf een frituurpan gehad. Vooral omdat het zo stinkt in huis als je daarmee gaat frituren. Totdat ik de Airfryer uitprobeerde. En ik ben er echt zo blij mee. Niet alleen kun je frituren zonder vervelende geurtjes die in huis blijven hangen (zolang je de afzuigkap maar aanzet). Ook is al je gefrituurde eten is nog steeds lekker krokant, maar veel minder vet.

Aifryer

4. Rijstkoker

Onze rijstkoker is één van de meer recentere aankopen. Altijd als we in Azië zijn, eten we lekker ontbijtjes met rijst en groente. Dit wilden we thuis voortaan op zondag ook gaan doen. Maar ik had natuurlijk geen zin om elke zondagochtend ook nog rijst te moeten koken. Dus besloten we deze rijstkoker te kopen. Ook hier ben ik nog elke week heel blij mee. We gebruiken ‘m trouwens ook om rijst voor de nasi voor te koken en eigenlijk om bijna alle rijst die we eten te koken. Er zit ook een stoommandje bij, waarmee ik tijdens het rijst koken ook tegelijk groente kan stomen. Ideaal dus!

Rijstkoker

5.Grill

Om heel eerlijk te zijn gebruiken we sinds we geen vlees meer eten onze elektrische grill een stuk minder. Maar ik gebruik ‘m nog wel regelmatig om tosti’s te maken of vegetarische worstjes of burgers te bakken. Ook dit is dus een geliefd apparaat in onze keuken.

Elektrische grill

Nog meer keukenapparaten?

Natuurlijk gebruik ik nog veel meer spullen en apparatuur in de keuken, maar dit zijn toch wel echt mijn favorieten. Welk keukenapparaat is jouw favoriet? Laat het vooral horen in de reacties onder dit artikel.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie