Mango lassi recept – Indiase yoghurt drink met mango

Mango Lassi

Lassi is een yoghurtdrank die je in India op bijna elke straathoek wel kunt kopen. Eigenlijk gewoon een soort smoothie, maar al lang uitgevonden voordat smoothies hip werden. Ik vind het een heerlijk verfrissende drank op warme dagen. Zeker een mango lassi met zijn zomerse gele kleur en zoete smaak is dan ideaal. Ik drink eigenlijk alleen lassi als ik Indiaas ga eten. Meestal kies ik dan ook de mango lassi. Die blijft toch mijn favoriet.

Lassi zelf maken

Mango blokjes snijdenToch is het eigenlijk heel gemakkelijk om lassi zelf te maken. De blender doet immers het meeste werk. Hieronder lees je mijn recept voor mango lassi. Om er een extra Indiaas tintje aan te geven heb ik nog wat kardemom toegevoegd. Een goede combinatie die de zoete mango lassi net iets meer pit geeft.

Ingrediënten mango lassi

Voor 2 glazen lassi heb je nodig:

4 mango’s (hoe rijper hoe beter)
Een halve theelepel kardemom poeder
500 ml kokosyoghurt (Je kunt ook andere yoghurt gebruiken, maar deze vind ik goed passen bij de tropische smaak van mango lassi)
4 ijsblokjes
Eventueel nog wat suiker

Recept mango lassi – Bereiding

Mango lassi makenSchil de mango’s en snijd ze in blokjes. Hiervoor gebruik ik altijd een trucje: Leg de mango eerst op de platte kant. Keer op de smalle kant en snijd met een scherp mes aan de beide kanten zo dicht mogelijk langs de pit. Snijd vervolgens het vruchtvlees (nog in de schil) in de blokjes door kruislings in te snijden. Druk met je duimen de schil naar binnen zodat de mangoblokjes als een soort egel-stekeltjes omhoog komen. Nu kun je de blokjes makkelijk los snijden van de schil.

Snijd rondom de pit ook nog zoveel mogelijk van de mango weg en snijd dit blokjes.

Doe de mango samen met de kardemom in een blender. Voeg de yoghurt en de ijsblokjes toe en pureer het tot een gladde massa. Meer hoef je niet te doen. Direct inschenken en genieten maar!

Tip! Als je de lassi te zuur vindt, kun je er eventueel wat suiker bij doen. En als de lassi te dik is kun je er nog wat melk of water bij doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.