Tokyo Treat VS Japan Crate – Deel 1

Dagashi Bag Juni 2017

Zoals jullie inmiddels wel weten ontvangen wij iedere maand twee dozen met Japans snoep. Eentje van Tokyo Treat en ééntje van Japan Crate. Omdat twee dozen snoepen in de maand toch wat veel zijn, hebben we besloten er één op te zeggen. Maar welke moet het worden? De komende weken zetten ik de boxen van juni van allebei de bedrijven tegen elkaar af in een aantal blogposts. Aan het einde van de serie zal ik onthullen welke we gekozen hebben om te houden.

In deze post behandel ik 4 items uit de Tokyo Treat Box van juni en vier uit de Japan Crate Box van die maand.

Tokyo Treat Box Juni – Deel 1

Van de vier items die ik als eerste heb gekozen is er één een dagashi bag met 5 snacks. In totaal behandel ik dus eigenlijk acht items uit deze doos.

Chip Star Mild Salt

Chip Star Mild SaltHet ziet er een beetje uit als een busje naturel Pringles en zo smaakt het ook. Alleen iets minder zout. Prima chips. Kan ook weinig aan fout.

Super HimoQ – Grape & Muscat Flavor

Super HimoQ - Grape & Muscat FlavorDit is een rol snoep die je kunt uitrollen tot een lange winegum sliert van 126 centimeter. Een deel is groen en een deel is paars. Het ruikt echt mierzoet en een beetje chemisch. Het smaakt naar winegum met witte en blauwe druiven smaak. Ik vind de smaak niet heel bijzonder. Gewoon zoet.

Marble Chocolat

Marble ChocolatHet buisje lijkt op de rolletjes smarties die mijn broertje vroeger vaak at. Zo zien de snoepjes er ook uit en zo smaken ze ook. Mijn vriend had het idee dat de kleuren ook verschillende smaken hadden. Ik proefde dat eigenlijk niet. Dus of het waar is, weten we niet.

Dagashi Bag

Dagashi Bag Juni 2017In deze zak zaten 5 items:

  • Natuurlijk een Umaibo – Deze keer met Terriyaki burger smaak. Ik vond het een beetje naar bolognese chips smaken. Dit is wel de lekkerste van alle Umaibo’s die we tot nu toe hebben gehad.
  • Ramune snoepjes – Een soort druivensuikers met een rondje in het midden waardoor je erop kunt fluiten. Deze hebben we al eens eerder gehad, dus ik zal er verder niet uitgebreid op ingaan.
  • Groentechips – Hetzelfde geldt voor deze. We hebben deze snack al een keer eerder gehad. Dus ik laat ‘m nu even buiten beschouwing.
  • Puddingsnoepjes – Er zat ook een zakje winegums in de vorm van puddinkjes bij. De snoepjes smaken naar cola. Best wel lekker eigenlijk.
  • Cake roll – Tot slot hadden we nog een cakerolletje met banketbakkersroom. Deze rook heel erg romig en qua smaak vond ik het niet zo speciaal. Gewoon een cakeje.

Japan Crate Juni – Deel 1

Van de Japan Crate behandel ik de eerste 5 items. Net als bij de Tokyo Treat Box behandel ik hier alleen de items die in het goedkoopste abonnement zitten dat je bij deze doos kunt nemen.

Anpanman Soft Cracker

Anpanman Soft CrackerDeze zijn echt heel lekker!! Het zijn rijstwafels, maar qua structuur lijkt het meer een beetje op kroepoek. De koekjes voelen een beetje korrelig aan de buitenkant en ze zijn een combinatie van zout en zoet tegelijk van smaak. Heel bijzonder en erg lekker. Omdat we er een flinke zak van hadden, heb ik deze ook meegenomen om uit te delen op het werk en de crackers vielen ook daar goed in de smaak.

Soft Soda Soft Candy

Soda Soft CandyDeze snoepjes smaken ook naar Ramune, een soort Japanse frisdrank. Net als de snoepjes in de dagashi bag van Tokyo Treat. Mierzoet. Met als verschil dat dit zachte snoepjes zijn. Aan het begin lijkt de structuur een beetje op kauwgumbal die je doorbijt.

Traingular Cracker Vegetable

Triangular Cracker VegetableDeze zaten ook in de box van Tokyo Treat. En we hebben ze al eens eerder gehad. Het zijn een soort groente crackertjes. Wel heel lekker, maar ik ga er niet uitgebreid op in, omdat ik ze al ooit eerder heb behandeld.

Mochi Taro Salt

Mochi Taro SaltDit zijn hele kleine rijstcrackertjes met een zout smaak. Echt heel erg lekker. Er zaten ook een paar pinda’s bij.

Mochi Taro Salt

 

Ice Stick Lollipop

Ice Stick LollipopJe hebt deze lolly’s in drie smaken. Wij hadden de aardbei/sinaasappel-smaak. Ik vond de lolly echt heel lekker. Niet te zoet, precies goed. En dat terwijl ik helemaal niet van lolly’s houd. Na het eten van de lolly werd ik overigens wel een beetje misselijk. Dus achteraf ben ik er toch niet zo’n fan van.

Tokyo Treat vs Japan Crate – Voorlopige conclusie 1

Als ik puur na de items kijk die ik nu heb behandeld, dan staat de Japan Crate box toch wel op voorsprong. Ik vond natuurlijk de Anpanman soft crackers erg lekker. Maar ook over de Mochi Taro Salt ben ik er enthousiast. In de Tokyo Treat box zat tot nu toe niets wat er echt heel erg bovenuit sprong. Maar we hebben nog heel veel items te gaan voordat we een conclusie trekken. Dus stay tuned to find out…

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie