Kyoto per wijk – Station Area

Kyoto Station, Japan

Kyoto is qua toerisme de tweede grote stad van Japan. Lang is Kyoto de hoofdstad van Japan. Toch zijn er wel belangrijke verschillen met Tokio. In Kyoto ligt de nadruk meer op kunst en cultuur en de stad is minder groot en druk dan Tokio. Toch is het onmogelijk om in één blogpost alle highlights van Kyoto te beschrijven. Daarom behandel ik in de komende blogposts steeds een wijk.

Kyoto station

Kyoto Station van binnenDe eerste wijk, waar deze blogpost ook over gaat, is de wijk rond het station. Dit is immers de plek waar veel bezoekers voor het eerst kennismaken met de stad.

Het stationsgebouw van Kyoto is al een bezienswaardigheid op zich. Het is een heel futuristisch gebouw van 15 verdiepingen. De bovenste etage is een observatiedek van waaraf je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Uitzicht vanaf Kyoto StationIn Japan hebben stations en winkelcentra altijd een verdieping vol met restaurants. En je zou het misschien verwachten, maar dat zijn vaak ook hele goede restaurants. Op de tiende verdieping in het station van Kyoto zit een Ramen street. Hier vind je allerlei restaurantjes waar je deze noedelsoep kunt eten met verschillende bijgerechten.

Ramen op Kyoto Station

Kyoto tower

Kyoto TowerTegenover het station ligt Kyoto tower. Ook in deze toren kun je een mooi uitzicht krijgen over de stad. Je betaalt hier alleen wel entree voor, maar dan sta je wel op het hoogste punt van Kyoto en met goed weer kun je in het Zuiden zelfs de stad Osaka zien liggen.

Behalve deze bezienswaardigheden zijn er in de buurt van het station verschillende tempels die je kunt bezoeken, zoals de Higashi Hongan-Ji, de Nishi Hongan-Ji en To-Ji. Wij hebben deze niet bezocht, maar ze schijnen zeker de moeite waard te zijn als je hier tijd voor hebt tijdens je bezoek in Kyoto.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie