Keukenneusje’s eetoverzicht #8 – 2021

Vegan kibbeling Jumbo

Het was een diverse eetweek, maar wel iets minder gezond en groenterijk. We aten namelijk twee keer friet en één keer Chinees. Maar alles bij elkaar valt het eigenlijk nog best mee, gelukkig. En natuurlijk stond er weer veel lekkers op tafel.

Vegan vis en macaroni

Deze week probeerde ik een aantal visvervangers van Jumbo uit. Zo aten we op zaterdagavond vegan kibbeling met frietjes en salade erbij. De structuur van de kibbelingstukjes was op zich prima, maar de smaak viel heel erg tegen. De smaak van echt kibbeling komt voor een heel groot deel gewoon door de kruiden, dus dat had gemakkelijk beter gekund.

Vegan kibbeling

We aten op zondagavond pasta. Ik maakte volkoren macaroni met saus haverroom, courgette en tempehstukjes. De tempehstukjes had ik zelf gemarineerd met een eigen chorizo-kruiden mix. Dat geef een lekkere smaak, maar ze smaakten nog net niet helemaal naar chorizo.

Macaroni met tempeh chorizo

Chinees en Mexicaans

Maandag waren Jordan en ik precies zes jaar bij elkaar. Traditioneel bestellen op die jubileum dag Chinees, omdat dat ook de eerste maaltijd was die we samen aten. We kozen er deze keer om bij onze Chinees alleen de tofu in zwarte-bonen-knolooksaus met rijst re bestellen en loempiaatjes erbij. Zo hoefden er er niet de dagen daarna ook nog van te eten haha.

Chinees - Wraps

Ik maakte op dinsdagavond weer eens een keertje wraps. Als vulling had ik een kidneybonenschotel van HAK met vegetarische gegrilde stukjes en avocado. En natuurlijk hadden we er tortillachipjes bij.

Kliekjes, nog meer vegan vis en curry

Woensdag was het een beetje kliekjesdag. We maakten de pastasaus die we nog over hadden van maandag op, met wat rijst en stokbrood erbij.

De Jumbo heeft ook een vegan lekkerbek in de winkel liggen. Die aten we donderdagavond. Ook weer met frietjes, maar deze keer zelfgemaakte met de frietaardappelen die ik laatst bij Crisp kocht. Voor erbij hadden we wat rauwkost.

Vegan lekkerbek en curry

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een curry. Ik had namelijk nog wat Thaise basilicum over. Dus ik maakte rode curry met aubergine, courgette, wortel en kokosmelk. Voor erbij hadden we rijst.

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.