Keukenneusje’s eetoverzicht #8 – 2020

Mexicaanse vegaburger

Het was een week met veel gerechten met brood. Vooral de eerste helft van de week. Maar verder was het qua gerechten gelukkig wel divers en hebben we ook veel groenten en peulvruchten gegeten.

Shoarma en burgers

In het weekend waren we niet zo heel gezond bezig, want we hebben op allebei de dagen frietjes gegeten bij de gerechten. Op zaterdag maakte ik vegan shoarma van tempeh met pitabroodjes en frietjes erbij.

En op zondagavond aten we zelfgemaakte burgers van kidneybonen en mais op een broodje met guacamole en sla. Voor erbij had ik krulfrietjes gebakken in de Airfryer. Ik was erg blij met het resultaat van deze burger.

Mexicaanse vegaburger

Nog meer broodjes

De eerste doordeweekse dagen maakte ik ook nog gerechten met broodjes, omdat we nog flink wat over hadden van het weekend. Op maandag aten we de pitabroodjes die over waren van zaterdag, met falafel en voor erbij had ik gegrilde aubergine.

We hadden ook nog witte puntjes over, dus die aten we dinsdagavond met een vegan kipschnitzel. Het was sowieso een beetje een restjesdag, want voor erbij had ik broccoli en spinazie, die we nog over hadden, gewokt.

Broodje vegan kipschnitzel met broccoli en spinazie

Ramen, risotto en restjes

Het was inmiddels alweer een tijdje geleden dat we ramen hebben gegeten, daarom besloot ik dit gerecht deze week weer eens te maken. We hadden op woensdagavond dus Japanse ramen met paksoi, chinese kool en gebakken tofu.

Omdat Jordan op donderdagavond een bedrijfsuitje had, at ik die dag alleen. En de mensen die hier vaker komen weten dat dat meestal betekent: risotto op het menu! Jordan lust dit namelijk niet en ik vind het heel lekker.

Risotto met champignons

We sloten de week af met nog een ‘restjes’ gerecht. Ik had nog Chinese kool over van de ramen en een zoete aardappel. Dus ik besloot deze verwerken in een curry met tofu erdoor. Voor erbij had ik zilvervliesrijst. Een superhealty maaltijd dus. En een goede afsluiter van deze eetweek.

Curry met tofu, zoete aardappel en Chinese kool

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie