Keukenneusje’s eetoverzicht #6 – 2021

Boerenkool spaghetti

Deze winterse week vroeg natuurlijk ook om echte wintergerechten, zoals knödels en gerechten met boerenkool en spruitjes. Het komt dan ook allemaal voorbij in dit weekoverzicht.

Knödels en sushibowl

We begonnen op zaterdagavond met spinazieknödels. Een heerlijk Oostenrijks wintersportgerecht. Natuurlijk aten we er zuurkool bij. Verder had ik er Vegan Kipstuckjes van De Vegetarische Slager bij en jachtsaus.

Spinazieknödels

Ondanks dat zondag natuurlijk pas echt winters weer was, aten we die dag een gerecht dat niet per se heel winters voelt. We aten namelijk sushibowl met mango, avocado, komkommer, radijs. sojagehakt en tofuzakjes.

Sushibowl februari 2021

Boerenkool en spruitjes

Op maandagavond maakte ik een gerecht met boerenkool. Ik maakte pasta spaghetti met een saus van boerenkool, mosterd, walnoten, edelgistvlokken en haverroom. Het was echt heel erg lekker. Voor erbij had ik stokbrood en salade.

Boerenkool spaghetti

De spruitjes stonden dinsdagavond op het menu. Ik maakte er vegetarische balletjes van Jumbo en rösti’s bij. Voor over de spruitjes maakte ik ook nog een kerriesausje.

Spruitjes vegaballetjes

Pizza en een ratjetoe

Omdat we nog een bon hadden van Domino’s pizza die deze week verliep, besloten we woensdagavond pizza te bestellen. Ik had een vegan fungi pizza met als extra toppings spinazie en ui. Jordan ging voor de vegan veggie pizza.

Vegan pizza en bowl

Het gerecht van donderdagavond was weer echt een ratjetoe. We hadden nog boerenkool spaghetti over van maandagavond, dus dat maakten we op. Voor erbij maakte ik ook nog zoete aardappelfrietjes en gebakken tofublokjes met ketjap en sojasaus. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar de smaken paste eigenlijk heel goed bij elkaar.

Op vrijdagavond maakte ik een rode curry met geroosterde zoete aardappel en kikkererwten uit de oven. De curry was wat aan de pittige kant, maar zeker ook heel lekker.

Rode curry met zoete aardappel en kikkererwten

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie