Keukenneusje’s eetoverzicht – #51 – 2021

Salade met vegan viskoekjes van Greenforce

In de aanloop naar de Kerstdagen was deze eetweek eigenlijk al niet zo heel gezond in mijn herinnering. Maar na het terugkijken en het schrijven van dit overzicht bleek het eigenlijk best wel mee te vallen. Toch heb ik al we op de planning staan dat de eerste weken van het nieuwe jaar flink wat meer groente op het menu krijgen.

Salade en pasta

Op zaterdag begon onze dag al heel vroeg. We gingen namelijk om kwart over zeven ‘s-ochtends al naar de bioscoop voor de nieuwe Spiderman-film. Na de film aten we nog even bij The Happiness Kitchen. Ik at crumble met appel en havermout, met vegan yoghurt en fruit erbij. Jordan at pancakes.

Apple oat crumble - The Happines Kitchen

Voor het avondeten hadden we die avond een salade met mango en bietjes erdoor. We aten er vegan fishcakes van Greenforce erbij en zelfgemaakte remouladesaus. Alles bij elkaar wat het echt heel lekker. En dus een behoorlijk gezonde dag.

Salade met viskoekjes van Greenforce

Jordan wilde graag weer eens een ’traditionele’ pasta bolognese. Omdat ik nog een pot vegan bolognesaus van Bertolli had staan, besloot ik die ervoor te gebruiken. Daarnaast aten we er geraspte vegan kaas over. Die maakte ik van een blok vegan prosociano van Violife.

Pasta bolognese - week 51 - 2021

Nasi en schnitzels

Ik maakte op maandagavond een soort nasi van allerlei restjes die we nog in huis hadden. Ik bakte rijst met wat courgette, gember, en knoflook erbij. Ik had nog een vegan gehaktbroodje over van vorige week. Die maakte ik fijn en deed ik ook erdoor. Verder aten we er nog wat restjes kroepoek, atjar en gebakken uitjes bij. Een lekkere en simpele maaltijd.

Nasi met courgette

Op dinsdagavond maakte ik schnitzels van Greenforce met frietjes en sla erbij. Geen heel lekker dus en wat minder gezond.

Schnitzels Greenforce

Jordan zou woensdag eigenlijk een activiteit op het werk hebben en niet thuis eten. Daarom had ik voor mijzelf risotto met champignons gepland. De activiteit werd uiteindelijk digitaal vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Daarom at Jordan toch thuis. Hij at de nasi die nog over was van maandag, met wat falafel erbij en ik at dus de geplande risotto.

Champignonrisotto - week 51 -2021

Burgertjes en sushi

Op donderdagavond begon ons Kerstweekend. Ik maakte die avond mini vegan kipburgertjes. Die aten we op broodjes met sla, komkommer en verschillende sauzen. Namelijk zelfgemaakte koriander-munt mayonaise en zelfgemaakte mosterd-honing mayonaise. Verder aten we bij de burgers rösti rondjes en nog wat extra sla.

Vegan kipburgertjes

We hebben besloten de Kerstdagen vooral lekker relaxt te houden. Dat begon op vrijdagavond al. Toen bestelden we sushi als avondeten. Altijd goed natuurlijk.

Sushi - Kerstavond 2021

Wat we tijdens de Kerstdagen hebben gegeten, lees je in het weekoverzicht van volgende week.

Nog een fijne Tweede Kerstdag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.