Keukenneusje’s eetoverzicht # 5 – 2021

Restjes Thais - Week 5 - 2021

Een eetweek met veel Aziatische gerechten, zo kan ik de afgelopen week het beste beschrijven. In de doordeweekse dagen maakte ik ook weer veel geïmproviseerde gerechten met van alles wat nog over was van het weekend. Natuurlijk zat de week ook weer boordevol lekkers.

Tempeh burgers en Thais

We begonnen op zaterdagavond met een broodje tempeh met satésaus, taugé en lenteui. Voor erbij hadden we frietjes en salade. De tempeh heb ik gemarineerd in satékruiden.

Tempeh burger met saté

Ik had ook weer eens een keertje zin in Thais eten. Mijn favoriete eten is eigenlijk Indiaas, maar daarvoor hebben we in de buurt geen mogelijkheden om af te halen of bestellen. Dus Thais is dan een next best thing. Ook lekker veel curry’s. De groene curry vind ik het lekkerste, maar die is ook wel altijd meteen het pittigste. Naast de groene curry, bestelden we ook een gerecht met rode curry en de vegetarische Pad Thai.

Thais - week - 5 - 2021

Restjes opmaken

Het eten wat we over hadden van zaterdag (tempeh, satésaus en taugé) gebruikte ik maandag in een soort nasigerecht. Ik bakte nog wat rijst die over was van het Thaise eten en mengde alles doorelkaar. Verder voegde ik nog een courgette toe voor wat extra groente.

Courgette met nasi

En zo bleven we nog een paar dagen in de Aziatische hoek. Op dinsdagavond aten we een combinatie van de Pad Thai en de rode curry met rijst en nasi erdoor. Dat was namelijk allemaal nog over van het Thaise eten.

Restjes Thais

Op woensdagavond aten we nog een restje Thais. Deze keer de groene curry. Hier voegde ik zelf nog wat rijst en gestoomde broccoli aan toe. We hebben inmiddels alweer een hele tijd een rijstkoker en ik vind het ideaal om als ik daar rijst in kook, meteen bovenop in een mandje wat groente te stomen. Bijkomend voordeel is dat er daarmee ook minder vitamines verloren gaan dan met koken in water.

Nog wat ratjetoe-gerechten

Er stond donderdagavond opnieuw een restjesgerecht op tafel, maar deze keer was het iets meer traditioneel Hollandse kost. We hadden vegan vissticks van Jumbo die op moesten en daarbij maakte ik wat röstirondjes en een salade.

Salade met vegan vissticks en zuurkoolschotel

We eindigde de eetweek vrijdagavond opnieuw met Hollandse pot. Deze keer warmde ik in de oven zuurkoolschotel op, die we nog in de vriezer hadden. Voor erbij hadden we de Roockworst van De Vegetarische Slager.

Alles bij elkaar was het dus een heel geslaagde eetweek, met veel lekkers en ook nog best veel groente.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie