Wortelsoep met (veel) gember

Wortelsoep

In de serie zelfgemaakte groentesoepjes vandaag deel 3: wortelsoep met gember. Dit is één van mijn favoriete soepen. Wortels zo eten vind ik eigenlijk niet zo fijn. Dat komt denk ik door de harde structuur, maar gebakken of gepureerd in een soep vind ik ze wel lekker. Dus deze soep is voor mij een ideale manier om toch regelmatig een keer wortels te eten. In combinatie met de pit van de gember is het helemaal een lekkere, verwarmde combinatie. Ik houd ervan om lekker veel gember in de soep te doen, maar als je dat te pittig vindt, kan het natuurlijk ook wat minder 🙂

Ingrediënten wortelsoep met gember – Wat heb je nodig?

Voor 4 porties heb je nodig:

  • 500 gram wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 centimeter geschilde gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder (als je van extra pittig houdt)
  • 1 groentebouillonblokje (Hoeft niet per sé ook zonder is de soep lekker. Eventueel kun je dan ook een extra wortel toevoegen.)
  • 1 liter water

Wortelsoep met gember maken – Bereiding

Zoals eigenlijk altijd met soepjes, beginnen we met het snijden van alle ingrediënten die gesneden moeten worden. Snijd wortels in plakjes. De ui, knoflook en gember kun je het beste zo fijn mogelijk snijden.

Verhit in een pan een beetje olie. Voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma en gemberpoeder toe. Fruit alles een paar minuten (1 of 2) aan. 

Voeg vervolgens de plakjes wortel toe. Roer alles goed door en bak de wortels nog 5 minuten mee.

Doe het water en groentebouillonblokje in de pan erbij. Breng aan de kook. Laat alle nog 20 minuten koken, zodat de wortel zacht genoeg wordt. 

Pureer vervolgens de soep met een staafmixer.

Wortelsoep

Tip! Als garnering op deze soep is wat verse koriander ook heel lekker.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie