Keukenneusjes eetoverzicht #5– 2019

Header week 5

Sinds ik deze weekoverzichten maak, valt me steeds meer op dat de Aziatische keukens toch wel echt onze voorkeur hebben. Er komen toch wel heel vaak curry’s en andere soorten oosterse gerechten voorbij. Zo ook weer deze week.

Bibimbap en pannenkoeken

Het begon zaterdagavond al met de vegan bibimbap die ik maakte voor Keukenneusje.nl. Ik heb er veel aan geïmproviseerd ten opzichte van het origineel, maar het was ook wel echt heel lekker. En het is een mooi kleurrijk geheel geworden, dus daar werd ik sowieso al blij van.

Bibimbap en avocado toast

Zaterdag tussen de middag hebben we trouwens ook een keer iets anders gegeten dan de salades die ik meestal maak als lunch. Ik maakte weer eens avocado toast met gebakken eitjes. Ook al zo gerecht om vrolijk van te worden haha.
We aten op zondagavond een typisch weekendgerecht: pannenkoeken. Deze keer koos ik voor volkoren pannenkoeken. Die waren trouwens minstens zo lekker als normale pannenkoeken en toch stiekem een beetje minder ongezond. Voor op de pannenkoeken bakte ik appeltjes en peer met kaneel.

Pannenkoeken met appel en peer

Curry’s

Er stond op maandagavond weer een curry gerecht op tafel. Dit soort gerechten zijn mijn favoriet om mee te improviseren als we nog wat groente in huis hebben die op moeten. Bijna alle groente smaken goed in een currysausje met rijst. Het werd deze keer een curry met wortel, champignons en broccoli. We hadden nog een klein beetje over, dus dat heb ik later in de week als lunch gegeten.

Curry gerechten

Dinsdagavond aten we een soortgelijk gerecht, maar dan niet zelf gemaakt en veel netter opgemaakt haha. We gingen naar de bios en aten vooraf bij The Happiness Kitchen in Eindhoven. Dit is inmiddels één van mijn favoriete plekken in Eindhoven voor een snelle maaltijd. Het is namelijk één van de weinige restaurants waar je gerechten met echt veel groente erbij kunt eten. Super! En het is ook altijd lekker.

Frietjes

We hebben woensdagavond weer gezondigd met frietjes. Helaas voor mij deze keer zonder snack, want de snackbar in het dorp heeft qua vegetarische snacks die ook nog zonder melk zijn niet veel keuze. Alleen de bamischijf, maar daar houd ik niet zo van. Dus werd het een grote friet satésaus en gelukkig hebben ze wel echt heel lekkere satésaus bij deze friettent, dus dat maakt veel goed.

Friet 2019 3

Ramen en shoarma

Donderdag werden de nieuwe boodschappen bezorg en ik liet de keuze voor wat van mijn weekmenu we die avond zouden eten aan Jordan. Hij koos voor ramen. Altijd lekker natuurlijk en zoals jullie misschien wel weten echt een favoriet bij ons in huis.

Ramen en shoarma

Jordan kookte vrijdagavond en maakte de laatste frietaardappelen die we in huis hadden nog op. We aten er vegetarische shoarma bij. Aangezien de frietaardappelen nu echt op zijn, zul je de komende week geen frietjes meer op het menu zien op vrijdagavond. Ik zal proberen dit te vervangen door weer zoveel mogelijk gezondere maaltijden met wat meer groente haha.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie