Keukenneusje’s eetoverzicht #43 – 2020

Thais - Week 43 -2020

We begonnen deze eetweek met een heerlijke afhaalmaaltijd. De rest van de week heb ik de gerechten weer een beetje bij elkaar verzonnen. Ik had wel een planning gemaakt voor wat voor een soort gerechten ik deze week wilde eten, maar welke ingrediënten erdoor gingen heb ik gewoon een beetje laten afhangen van wat we allemaal hadden. De week had al met al iets minder groente het avondeten dan ik had gehoopt, maar het was zeker weer heel erg lekker.

Pompoensoep en Thaïs

Ik maakte op zaterdagmiddag weer eens pompoensoep. Dat gerecht hoort voor mij echt bij de herfst, maar ik merkte wel meteen weer hoe lastig ik het vind om een pompoen te schillen. Het is uiteindelijk gelukt en ik maakte een heerlijke pompoensoep met een Marokkaanse twist, door er ras el hanout kruiden en een rode peper door te doen.

Pompoensoep

‘s-Avonds aten we Thais. We ontdekten laatst dat er niet zover bij ons vandaan een Thais restaurant zit met verschillende vegetarische gerechten op de kaart. We besloten hier af te halen. Het eten was echt heerlijk. We hadden groene curry en rode cury en pad thai. Alledrie de gerechten waren met tofu erdoor. Mijn favoriet is denk ik de pad thai, maar de groene curry staat heel dichtbij op de tweede plaats.

Thais - week 43 - 2020

Omdat we nog best wat over hadden van het Thaise eten, aten we dat zondagavond nog open. Ik maakte er gegrilde aubergine bij, die ik voor ze de oven ingingen nog even insmeerde met een beetje van rode en de groene curry saus.

Salade en spruitjes

Op maandagavond aten we salade met vegan kipschnitzel en gebakken aardappeltjes uit de Airfryer. Ik maakte de salade met spinazie, rode kool kiemen, komkommer, avocado en vegan ‘kaasblokjes’ van het merk SoFine. Die hadden we namelijk cadeau gekregen bij de boodschappen van Jumbo. Echt heel lekker voor door de salade.

Vegan kipschnitzel  en spruitjes met mango-kerriesaus

Ik maakte op dinsdagavond spruitjes, met een zelfgemaakte mango-kerriesaus. Verder hadden we er falafelballetjes en rijst bij. De saus was ook echt heel lekker. Het is eigenlijk gewoon deze kerriesaus, maar dan met stukjes mango erdoor.

Woensdagavond maakte we het onszelf gemakkelijk en haalden we frietjes.

Pasta en risotto / erwtensoep

Ook op donderdagavond verzon ik het avondeten weer een beetje bij elkaar. Ik maakte pasta met een saus van courgette en venkel. Verder deed ik er haverroom, edelgistvlokken, olijven, italiaans kruiden en gerookt paprikapoeder door. Ter ganering deed ik er nog een paar zongedroogde tomaatjes op. Een lekker combinatie weer.

Pasta met venkel en courgette

Ik sloot de eetweek af met risotto met paddenstoelen. Jordan houd hier helemaal niet van en normaal eet ik dat dus eigenlijk alleen als ik toevallig een avond alleen eet. Door Corona komt zo’n avondje al heel lang niet meer voor haha. Dus besloot ik toch maar weer eens risotto met paddenstoelen te maken. Jordan at erwtensoep, met vegetarische rookworst en roggebrood. Want erwtensoep vind ik dan weer helemaal niet lekker en hij wel. Zo hadden we allebei toch een lekker gerecht om het weekend mee te beginnen :-).

Risotto met paddenstoelen en erwtensoep

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie