Keukenneusje’s eetoverzicht #4– 2020

Mapo tofu en vegan shoarma pizza

Deze week lijkt zo op het eerst gezicht wat minder gezond qua eten. Toch heb ik op creatieve manieren steeds aardig wat groente en peulvruchten verwerkt in onze gerechten. Dus het was toch nog een beetje gezond… En natuurlijk vooral heel lekker :-).

Mapo tofu en shoarma

We begonnen zaterdagavond met mapo tofu. Dit is van oorsprong een Chinees gerecht met tofu in zwarte bonensaus met knoflook en meestal gehakt. In mijn eerdere recept voor vegetarische mapo tofu, verving ik het gehakt door shiitakes. Dat was al heel lekker, maar deze keer besloot ik vegetarisch gehakt van de Jumbo te gebruiken en dat maakte het echt super lekker. Zeker een aanrader dus!

Mapo tofu en vegan shoarma pizza

En op zondagavond kwam weer een keer de vegetarische shoarma van tempeh voorbij. Deze keer wilden we graag shoarma pizza eten. En toevallig bleken de kant-en-klare pizzabodems van Jumbo volledig vegan, net als hun verse knoflooksaus. Helemaal perfect dus!

Zwartebonenburgers

Normaal gesproken eten we doordeweeks wat minder bewerkelijke gerechten. Maar het avondeten van maandag had ik zondagavond al voorbereid, terwijl de pizza’s in de oven stonden, dus hadden we die avond een keer een uitzondering. We aten zelfgemaakte zwartebonenburgers (die ik dus al had voorbereid) op Turks Brood en frietjes erbij.

Zwarte bonen burger met Turks brood

Op dinsdagavond hadden we wel weer een simpeler gerecht. Ik wokte paksoi met broccoli en rijst in wat zwartebonensaus die we nog over hadden dan zaterdag. Voor erbij had ik falafel.

Eigenlijk had ik op woensdagavond een ander gerecht gepland, maar Jordan had zin in frietjes en we waren toch allebei al wat later thuis dan anders. Dus besloten we naar de friettent te gaan.

Koolrabi en sushi

Het gerecht van woensdagavond schoof dus door naar donderdagavond. Ik had bij de Jumbo koolrabi zien liggen en wilde die graag uitproberen. Ik maakte een ovengerecht van koolrabi en aardappel en voor erbij had ik vegetarische kipschnitzel en salade met avocado. De koolrabi was heel lekker. Het ruikt en smaakt een beetje naar spruitjes, maar dan veel meer zoet in plaats van bitter.

Vegan kipschnitzel met koolrabi en Sushi bij Kyoto Eindhoven

Op vrijdagavond gingen we met vrienden uit eten en naar de bioscoop. We aten sushi bij Kyoto. En natuurlijk ging ik daar weer voor de vegetarisch set. Een mooi begin van het weekend dus.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie