Keukenneusje’s eetoverzicht – #27 – 2021

Pestoaardappelen met salade

Zoals jullie misschien wel opgevallen is in de afgelopen weekoverzichten, maak ik de laatste tijd vaker salades als avondmaaltijden. Zo ook afgelopen zaterdagavond. Ik maakt een salade met tonijnsalade van kikkererwten erdoorheen. Verder zaten er rode ui, avocado, pompoenpitten en walnoten doorheen.

Sla met vegan tonijnsalade

Sushi en pestoaardappeltjes met salade

Ik had wel weer een keertje zin in sushi, dus bestelden we dat zondagavond. We bestellen tegenwoordig eigenlijk bijna altijd de sushi bij Masumi in Mierlo, omdat ze daar veel keuze aan vegan sushi hebben. En natuurlijk, omdat het gewoon lekker is. We hadden wel wat te veel sushi besteld, dus we aten er maandag ook nog een beetje van bij de lunch.

Sushi week 27 -2021

Op maandagavond stond er alweer salade op het menu. Deze keer in combinatie met gebakken pestoaardappeltjes uit de oven. De salade was verder simpel, gewoon wat slag, avocado, komkommer en pompoenpitten.

Pestoaardappelen met salade

Noedels en pastasalade

Het gerecht dat ik op dinsdagavond maakte, was weer een beetje bij elkaar geïmproviseerd. We hadden nog wat satésaus en rode ui in de koelkast die op moesten. Dus ik besloot noedels te maken. Voor erbij maakte ik gebakken tofu en rode ui, met daaroverheen de satésaus. En daarnaast nog gebakken courgette in ketjap en sojasaus. Een lekkere combinatie.

Noedels met saté, tofu en courgette

Alweer een salade. We aten op woensdagavond namelijk een pastasalade. Ik had er vegetarische spekjes en komkommer doorheen gedaan en vegetarische Heks’n Kaas van Albert Heijn. De Heks’n Kaas was erg lekker, maar wel behoorlijk zoet. Voor erbij had ik wat stokbrood.

Pastasalade met vegan Heks'n Kaas

Risotto en Spaanse sausjes

Omdat Jordan donderdag een uitje met zijn werk had, at ik die avond alleen. Mensen die dit blog regelmatig bezoeken weten wat dat betekent: Ik eet risotto. Jordan vind daar namelijk toch niks aan en ik vind het echt heel lekker. Voor erbij had ik pistoletjes met nog een beetje Heks’n Kaas erop.

Risotto - week 27 -2021

Op vrijdagavond was ik weer speciaal voor dit blog aan het kokkerellen. Ik maakte namelijk aardappelpartjes met zelfgemaakte bravas saus en zelfgemaakte aioli. Verder aten we er salade en wat kleine snackjes die ik nog in de vriezer had bij. De recepten voor de sausjes zie je binnenkort op dit blog.

Bravassaus en aioli

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.