Keukenneusje’s eetoverzicht #26 – 2020

Vegan kaesschnitzel met broccoli en zoete aardappel

Deze eetweek was weer heel divers, maar ook beetje rommelig. Misschien kwam het door het warme weer, maar niet alles liep zoals gepland. Gelukkig stond er wel weer veel lekkers op tafel.

Pita’s en shoarma

Op zaterdagavond maakte ik zelfgemaakte pita’s met frietjes en falafel. Erg lekker, maar ik merkte wel dat het warme en vochtige weer niet ideaal was voor het deeg. Het was behoorlijk plakkerig, maar uiteindelijk heb ik er toch lekkere pita’s van kunnen maken.

Pita's en stokbrood shoarma

Eigenlijk was het de bedoeling om bij de pita’s shoarmareepjes van tempeh te maken, maar dat was ik helemaal vergeten. Dus de shoarmareepjes aten we zondag op een stokbroodje.

English Breakfast en friet

Op maandagavond maakte ik een English Breakfast als diner. Ik wilde namelijk graag voor Keukenneusje.nl een vegan English Breakfast maken, maar voor een ontbijt vinden wij dat toch echt iets to much. Daarom aten we het als avondeten. Het recept / de samenstelling verschijnt binnenkort op dit blog.

Vegan English Breakfast

Met dit warme weer is in de keuken staan toch echt iets minder prettig. Daarom besloten we het koken uit te besteden op dinsdagavond… We haalden frietjes bij de friettent in het dorp 🙂

Improviseren

De rest van de week heb ik gewoon een beetje geïmproviseerd met koken. Op woensdagavond maakte ik zoete aardappel uit de oven met daarbij wat broccoli en een vegan kaeschnitzel.

Vegan kaesschnitzel met broccoli en zoete aardappel

Donderdagavond had een wat meer Aziatisch tintje. Ik maakte gegrilde aubergine met miso en gewokte courgette en paksoi met rijst erbij.

Improvisatie week 26- 2020

We sloten deze eetweek vrijdagavond af met een pasta. Ik maakte pasta met postelein en tofu in kipkruiden met haverroom. Het was de eerste keer dat ik postelein at, maar het is toch niet echt mijn favoriet. Ik vind het wat te zurig van smaak. Jordan vond het wel ok, maar was ook niet heel enthousiast. Dus ik denk niet dat ze groente snel nog een keer op tafel komt bij ons. Maar we hebben het in elk geval geprobeerd! 🙂

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie