Keukenneusje’s eetoverzicht #25– 2019

Header weekoverzicht 25 - 2019

Wat hebben we de afgelopen dagen veel gegeten zeg! We hebben veel buiten de deur gegeten. Wat natuurlijk heel lekker is, maar ik merk toch ook wel dat het allemaal een beetje veel was. Dus volgende week gaan we toch maar even wat kleinere en lichtere maaltijden eten. Maar voor nu eerst even het overzicht van deze volle eetweek.

Pizza, frietjes en jamabalaya

Zaterdag viel het eigenlijk nog wel mee. We aten een zelfgemaakte pizza met lekker veel groente. Maar op zondag werd het stiekem toch iets meer eten dan gedacht. Het was Van Gogh Markt in Nuenen en we lunchten in het dorp bij Goesting met Jordan zijn ouders. Wij kozen voor een vegetarisch lunchplankje wat ze speciaal voor ons ook zonder melkproducten hadden gemaakt. Maar toen zaten er onverwacht ook nog frietjes bij, heel erg lekker, maar daar werd het wel een grotere maaltijd van dan gedacht.

Pizza, lunchplankje en jambalaya

Dus van de geplande avondmaaltijd, mijn vegetarische variant van het Wereldgerecht Kip Jambalaya, hebben we maar wat minder gegeten. Wat ervan over was heb ik later in de week nog een keertje als lunch gegeten op de werk. Want weggooien is natuurlijk zonde.

Veel rijst

Het valt me trouwens op dat we deze week ook veel rijst gegeten hebben. Op maandagavond stond er namelijk ook weer rijst op het menu. Deze keer gelukkig wel zilvervliesrijst. Ik maakte een ‘improvisatiegerecht’ met wat ingrediënten die ik nog over had: vegetarische chorizo blokjes van tempeh, spinazie, champignons en dus de rijst. Het was wel echt heel lekker trouwens.

Improvisatie gerecht, salade en haring

Omdat Jordan zin had in haring gingen we dinsdag na het werk langs de Jumbo om voor hem haring en broodjes te halen. Ik haalde voor mijzelf aardappel-ei salade met stokbrood en aioli.

Maar op woensdagavond aten we alweer veel rijst. We gingen die avond naar de bios en aten in de stad bij Dadawan. Als voorgerecht hadden we sushi en als hoofdgerecht bibimbap. We gingen met extra volle buikjes naar huis, omdat we tijdens de film ook nog popcorn hadden.

Dadawan en nasi

En er volgt nog meer rijst, want op donderdagavond aten we nas met vegetarische saté en een eitje.

Happiness Kitchen

Op vrijdagavond stond er geen rijst op het menu, maar we sloten de eetweek wel af met nog een flinke maaltijd. We gingen met vrienden uit eten bij The Happiness Kitchen. Jordan en ik kozen allebei voor een Mexicaanse bonenburger en onze vrienden hadden allebei een chilibowl. Gelukkig had ik nog ruimte voor een toetje, want ik wilde heel graag de vegan magnum uitproberen die ze bij dit restaurant hebben. Hij was echt heel lekker, een soort kokosmagnum met amandel.

Happiness kitchen - Juni 2019

Al met al was het dus een heel smakelijke week. Maar volgende week gaan we het toch even iets rustiger aan doen. Gisteren hadden we namelijk ook alweer een etentje waar we heel veel hebben gegeten, dus het is echt wel nodig, haha. Daarover lees je trouwens volgende week meer.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie