Wereldgerecht Singaporese Hokkien Noedels

Wereldgerecht Hokkien Noedels

Gerechten met noedels vind ik eigenlijk altijd wel lekker, dus ik had ook heel erg zin om de Singaporese Hokkien Noedels te maken voor deze serie vega wereldgerechten. In dit wereldgerecht zitten maar liefst twee verschillende soorten noedels: woknoedels en mihoen. Daarnaast zitten er lekker veel groente en kruiden door. Jordan en ik vonden dit gerechten allebei echt heel lekker.

Waar je wel even rekening mee moet houden is dat de mihoen 15 minuutjes moet weken in koud water. Dus het duurt iets langer om dit gerecht te maken, dan bij de meeste wereldgerechten het geval is.

Ingrediënten voor Singaporese Hokkien Noedels

Voor 2-3 personen heb je nodig:

  • 1 plakje Conimex wok noedels (ongeveer 70 gram)
  • 1 plakje Conimex mihoen (ongeveer 70 gram)
  • 250 gram tofu
  • 1 rode ui
  • 1 paksoi
  • 125 gram taugé
  • Twee handjes cashewnoten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Een snufje cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kardemonpoeder
  • 20 ml water

Wereldgerecht Hokkien Noedels

Recept Singaporese Hokkien Noedels – Bereiding

Begin met het laten weken van de mihoen. Leg die ongeveer 15 minuten in een schaal met koud water.

Laat vervolgens de tofu goed uitlekken en snijd die in blokjes.

Meng voor de marinade 1 eetlepel zonnebloemolie, de sojasaus, cayennepeper en knoflookpoeder door elkaar. Meng dit door de tofu en laat het 10 minuten intrekken.

Snijd ondertussen de ui fijn en de paksoi in blokjes.En rooster in een koekenpan de cashewnoten. Doe de cashewnoten vervolgens in een kommetje en zet apart.

Kook de mie 3 minuten in kokend in kokend water. Trek met twee vorken de mie goed uit elkaar. Giet het daarna af op een vergiet en spoel er een beetje koud water overheen.

Giet ook de mihoen af en laat dit goed uitlekken.

Verhit een wok met een beetje olie erin. Roer een eetlepel bloem door de tofu en de marinade en doe het daarna in pan. Bak het tot de tofu goudbruin van kleur is. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten.

Voeg daarna de ui en de paksoi toe en roerbak die nog 5 minuten mee.

Meng de ketjap, koriander en kurkuma met 20 ml water en voeg dit sausje toe aan de wok. Goed doorroeren.

Voeg tot slot de mihoen, de woknoedels en de taugé toe. Goed doorroeren, zodat de noedels en de groente en tofu goed door elkaar gemengd zijn. Laat dit nog 3 minuten doorwarmen.

Strooi voor het serveren de cashewnoten er overheen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie