Keukenneusjes eetoverzicht #19– 2019

Header eetoverzicht week 19 - 2019

Dit weekoverzicht is, net als die van vorige week, een beetje anders dan normaal. Het begint namelijk pas op maandag. De dagen daarvoor waren op we in Rome en wat er daar allemaal voor een lekkers hebben gegeten, lees je in een aparte blogpost: Vegan in Rome. De rest van de week was trouwens ook nog best rommelig qua eten. Ik heb eigenlijk pas vrijdag weer echt zelf gekookt.

Chinees

Toch hebben we wel geprobeerd zoveel mogelijk gezond te eten, met veel groentes. Nadat we maandag terugkwamen uit Rome hadden we geen zin meer om boodschappen te doen, dus besloten we Chinees te bestellen. Bij de Chinees in Nuenen hebben ze een lekkere vegetarische rijsttafel, dus daar viel natuurlijk de keuze op.

Vegetarische rijsttafel en opwarmchinees

En omdat een rijsttafel eigenlijk altijd teveel is voor één avond, aten we dinsdagavond ook weer Chinees. En opwarm-Chinees is natuurlijk ook altijd erg lekker.

Wokken en uit eten

En ja hoor, ik ben ook weer een keer vergeten een foto te maken van het avondeten, zie ik. Op woensdagavond maakte ik een ratjetoe met dingen die we nog in huis hadden. Ik had in de vriezer nog een bakje met broccoli, courgette en rode ui. Dit wokte ik samen met wat rijst die we nog over hadden van de Chinees en ik maakte er een currysausje met kokosmelk bij. Best lekker, maar helaas dus geen foto.

Op donderdagavond begonnen we weer met werken en gingen we naar de film. We aten dus in de stad. En om het toch nog gezond te houden, kozen we voor pokébowl van Pokébowl Original. Ze hebben daar sinds kort vegan fish. Dat lijkt qua uiterlijk echt heel erg op zalm en de structuur is ook echt goed. Het smaakt alleen niet zo heel vissig, maar dat is eigenlijk wel prima.

Pokébowl met vegan fish en wok met falafel

Snelle, lekkere afsluiter

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met weer een snel gerecht. Ik maakte wokgroente met champignons en rijst, met 5-kruiden poeder en citroengras erdoor. Voor erbij bakte ik falafel. Een lekkere afsluiter van deze week.

Op zaterdag werd het toch weer afhalen, maar daarover meer in het weekoverzicht van volgende week. En gelukkig sta ik vanavond ook weer uitgebreid in de keuken. Ondanks dat ik al het uit eten gaan en nieuwe dingen ontdekken tijdens vakanties heel leuk vindt, mis ik het toch ook wel om zelf in de keuken te staan. Dus de komende tijd ga ik weer lekker zelf kokkerellen.
Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.