Keukenneusje’s eetoverzicht #11 – 2020

Linzeburgers en ratjetoegerecht

Voor veel mensen, zeker in Brabant, stond deze week in het teken van de het Corona virus. Ook ik ben eigenlijk de hele week thuis geweest. Maandag had ik nog een dagje vrij na onze wintersportvakantie en daarna heb ik thuis gewerkt. Qua eten was het een week met veel groentes. En dat mocht ook wel na vorige week.

Zondagavond, toen we terugkwamen uit Oostenrijk haalden we even snel frietjes bij de friettent in het dorp.

Courgette en aubergine

Maar de rest van de week heb ik zelf gekookt. De gerechten die we aten zijn eigenlijk allemaal een beetje geïmproviseerd, omdat ik gewoon veel verse groente had ingekochte, om daarna wel te zien wat ik allemaal zou maken, Op maandagavond maakte ik courgette met tofu in gembersaus en gebakken aardappeltjes uit de oven.

Courgette en aubergine

Het was alweer een tijdje geleden dat ik gegrilde aubergine met miso had gemaakt. Dus die stond dinsdagavond op het menu. Voor erbij had ik falafel en zilvervliesrijst met spinazie.

Linzenburgers en zelfgemaakte ‘wokmix’

Aan de hap uit de burger te zien, was ik woensdag duidelijk bijna vergeten een foto te maken van het eten haha. We aten linzenburgers met gebakken aardappeltjes en broccoli.

Linzenburgers en ratjetoe gerecht

En donderdagavond werd het echt een ratjetoe-gerecht met alle groentes die we nog over hadden. Ik gebruikte een restje van de rijst met spinazie en voegde daar nog wat paksoi, spruitjes en courgette aan toe. Verder heb ik er vegetarisch gehakt en wat sojasaus en ketjap door gedaan. Ook dit gerecht wat weer smullen.

Pizza!

Vrijdagochtend deed ik opnieuw boodschappen… En ja, ook hier werd gehamsterd, dus dat had ik beter niet kunnen doen. Maar gelukkig heb ik gewoon alles kunnen kopen wat ik wilde. En vrijdagavond aten we dus een lekkere pizza met veel groente. Helemaal zelf gemaakt door Jordan.

Groentepizza

Nog een fijne zondag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.