Keukenneusje’s eetoverzicht #10 – 2020 – Vega in Oostenrijk

Apfelstrudel Oostenrijk 2020

Deze week stond natuurlijk vooral in het teken van de wintersportvakantie in Oostenrijk. Het is dus eigenlijk vooral een verslag van al het lekkers wat we daar gegeten hebben. We hadden elke dag een heerlijk avondmenu in het hotel. Hier heb ik weer enorm van genoten.

Friet en burgers

Het was wel een wat minder gezonde week qua eten. Dit begon al op de avond voor vertrek, zaterdagavond. We aten toen namelijk frietjes van de friettent in het dorp.

Friet en Rebel Whopper

Als lunch hadden we zondag, onderweg naar Oostenrijk, een Rebel Whopper. Dit is de vegawhopper van Burger King.

Veggie schnitzel en vegetarische bolognese

En ‘s-avonds stond er ook weer veel gefrituurd eten op het menu. Namelijk gebakken champignons, vegetarische schnitzel met friet en als toetje gebakken banaan met een honing-curry-saus. Allemaal natuurlijk wel echt heel lekker en een goede bodem voor het skiën de volgende dag.

Avondmaal Oostenrijk 2020 - Dag 1

Op maandagavond was de avondmaaltijd gelukkig wat lichter. Als voorgerecht hadden we loempia’s en als hoofdgerecht een pasta met vegetarische bolognese en tofu met prei. Het toetje heb ik overgeslagen.

Avondmaal Oostenrijk 2020 - Dag 2

Gewokte groente en pizza

Het voorgerecht van dinsdagavond was een mix van meloen, tofu en paprika in een balsamicosaus. Als hoofdgerecht hadden we rijst met gewokte groente en als toetje aardbeien.

Avondmaal Oostenrijk 2020 - Dag 3

Omdat het op woensdag altijd rustdag is in het hotel waar wij zitten, was er geen driegangenmenu. We hebben op de piste als lunch frietjes gegeten en ‘s-avonds een vegan pizza uit de supermarkt.

Vegan Pizza Oostenrijk

Maultaschen en spätzle

De avondmaaltijd was op donderdag wel echt een flinke. Als voorgerecht hadden we gebakken bloemkool en als hoofdgerecht maultaschen met spinazie. Als toetje hadden we palatschinken, een soort pannenkoek.

Avondmaal Oostenrijk 2020 - 4

Vrijdag was de laatste dag dat we hebben geskied. Dat sloten we af met een apfelstrüdel op de piste.

Apfelstrüdel Oostenrijk 2020

Als avondeten hadden we een salade met boekweit en avocado en seitanburgers met spruitjes en spätzle.

Avondmaal Oostenrijk 2020 - 5

En natuurlijk Kaiserschmarrn

Omdat we op zaterdag een flinke wandeling hadden gemaakt bij de Eibsee, hadden we daar ook wel een lunch verdient. Ik koos voor rijst met groente in Sechuansaus en Jordan had een groenteburger.

Rijst met groente en groenteburger Oostenrijk

Als laatste avondmaal in Oostenrijk hadden we een soepje, gevulde paprika met rijst en kaiserschmarrn.

Avondmaal Oostenrijk - 6

Al met al was het dus weer een mooie en vooral erg lekkere week qua eten. Maar de komende week komt er toch echt wel weer wat meer groente op het menu. Meer daarover lees je in het weekoverzicht van komende zondag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.