Keukenneusje’s eetoverzicht #51 – 2019

Nasi en aubergine met falafel en rijst

Het was een week met veel rijst en Aziatisch getinte gerechten. Super lekker allemaal en ook nog eens best gezond. Ik ben dus heel tevreden met deze eetweek. We hebben deze week ook weer eens een nieuw restaurant in Eindhoven uitgeprobeerd dat al voor opening hoog op mijn verlanglijstje stond. Maar daarover straks meer.

Pannenkoeken en knolselderijsteaks

We gingen op zaterdag nog even voor vooral iets lekkers en meer Hollands. Namelijk pannenkoeken met gebakken appeltjes en peer.

Knolselderijsteaks en zoete aardappel friet

Op zondagavond maakte ik gegrilde knolselderijsteaks en zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes. Dus daarmee hadden we weer een flinke portie groente te pakken.

Weer lekker improviseren

De doordeweekse dagen heb ik weer lekker geïmproviseerd met alle ingrediënten die we in huis hadden. Op maandagavond maakte ik zilvervliesrijst met broccoli in babi pangang saus en falafel erbij.

Nasi en aubergine met falafel en rijst

En dinsdagavond stond er nasi op het menu. Deze keer had ik er gember, knoflook, lente-ui en ei door gedaan. Voor erbij hadden we vegetarische saté van Mora.

Gegrilde aubergine met miso eten we de laatste tijd ook vaak. Zo ook deze week. Voor erbij had ik op woensdagavond rijst met chili-knoflooksaus en falafel.

Nieuw ramen restaurant in Eindhoven

Takumi ramen Eindhoven

We hadden deze week ook weer een keertje een bioscoopavond. We gingen naar de nieuwe Star Wars film en vooraf aten we bij Takumi Ramen in Eindhoven. Dit is echt een ramen restaurant in Japanse sfeer en ze hebben maar liefst 4 vegetarische hoofdgerechten om uit te kiezen (3 soorten ramen en 1 curry). De ramen daar was echt heel goed en als bijgerecht hadden we pompoenkroketjes. Ook echt heerlijk. We gaan hier zeker vaker terugkomen :-).

Risotto met andijvie

Jordan ging op vrijdagavond nog een keer naar dezelfde film en dus at ik die avond alleen. Wie dit blog wat vaker leest weet dat dat betekent dat ik iets eet wat ik heel lekker vind maar Jordan niet. In dit geval risotto. En ik ging voor een variant met andijvie erdoor. Dat was weer smullen!

Dit weekend stond er ook weer een etentje gepland en natuurlijk komen de kerstdagen eraan. Het volgende weekoverzicht zal dus wel echt heel anders worden dan normaal. Maar dat lees je natuurlijk volgende week.

Nog een fijne zondag en alvast een mooie Kerst toegewenst!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie