Improvisatie curry met wortel, courgette, champignons en tempeh

Improvisatie curry

Omdat ik graag veel verschillende gerechten maak elke week en niet altijd een hele courgette of een hele bloemkool nodig heb, komt het nog wel eens voor dat ik restjes overhoudt van de ingrediënten. Meestal los ik dit op door ze te verwerken in de salades die we doordeweeks meenemen naar het werk. En bloemkool of broccoli kook ik vaak even kort en vries ik gewoon in in porties voor later. Maar laatst kwamen mijn restjes ineens goed van pas, omdat ik een dag te weinig gerekend had in mijn weekmenu. Ik maakte een improvisatie gerecht en omdat het achteraf echt heel erg lekker bleek te zijn, deel ik het recept graag met jullie.

Ingrediënten die ik heb gebruikt

  • Tempeh
  • Courgette
  • Wortel
  • Champignons
  • Groene curry pasta
  • Kokosmelk
  • Noedels / rijst

Improvisatie curry maken – Bereiding

De tempeh heb ik een reepjes gesneden en een avond van tevoren al gemarineerd. Een paar uur van tevoren is ook prima. De marinade bestond uit: 5 Spices poeder, kaneel, citroengras en scheut ketjap. Om te marineren doe je de reepjes tempeh in een bak of afsluitbare zak. Meng er eerst een paar lepels plantaardige olie door, zodat alle reepjes goed bedekt zijn en doe daarna de kruiden en de ketjap erbij. Ook hiervoor geldt: goed mengen zodat alle reepjes bedekt zijn met kruiden en ketjap.

Snijd als je de gaat beginnen de courgette en wortelen in blokjes en de champignons in plakjes.

Kook de noedels of rijst die je gebruikt volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit wat olie in een wok en bak hierin de tempeh reepjes, voeg na een paar minuten de schijfjes champignon toe en bak alles ongeveer 5-10 minuten. Schep het uit de pan en zet apart.

Schep nu een eetlepel groene curry in de pan en fruit dit al roerend even aan. Voeg de kokosmelk toe en roer het tot een glad geheel.

Voeg de courgette en de wortel toe en na 5 minuten ook de tempeh reepjes en de champignons. Laat het geheel nog 10 tot 15 minuten pruttelen. Totdat de stukjes wortel wat zachter beginnen te worden.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie