Gemakkelijke vegan tiramisutaart

Punt tiramisutaart

Tiramisu is natuurlijk altijd lekker en dat je dit toetje ook gemakkelijk vegan kunt maken, kon je al zien in dit recept: vegan tiramisu. Deze keer besloot ik een tiramisutaart te maken met als basis de kookpudding met roomsmaak van Dr. Oetker. Deze pudding is volledig vegan, als je ‘m maakt met plantaardige melk. Verder combineerde ik ingrediënten, zoals koffie en amaretto tot deze gemakkelijke vegan tiramisutaart.

Ingrediënten voor tiramisutaart

Voor 1 grote taart heb je nodig:

  • 1 pakje Dr Oetker kookpudding met tiramisutaart
  • 500 ml ongezoete sojamelk
  • 1 kopje (0,2 l espresso)
  • 100 ml water
  • 50 ml amaretto
  • 5 gram agar agar
  • 1 pakje Alpro variatie op slagroom
  • 1 zakje Klop-fix (8 gr)
  • 200 gram Digestive koeken + Nog een extra laagje van 100 – 150 gram
  • 70 gram plantaardige boter, bijv Wajang
  • Cacaopoeder om de taart mee te bestrooien
Vegan tiramisutaart

Vegan tiramisutaart maken – Bereiding

We gaan eerst de bodem maken. Hiervoor smelt je de plantaardige boter in een steelpannetje. Bedek ondertussen de bodem van de springvorm met laag bakpapier. Vervolgens hak je in een keukenmachine de 200 gram Digestive koeken tot kruimels. Meng de vegan boter en 2 eetlepels koffie door de koekkruimels. Dit stort je op de bodem met bakpapier. Spreid het met de bolle kant van een lepel mooi uit en druk goed aan. Plaats de springvorm vervolgens in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Nu gaan we de kookpudding maken. Meng in een kommetje het puddingpoeder met 6 eetlepels van de sojamelk. Doe de rest van de sojamelk in een steelpannetje en breng dat aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en meng het puddingpoedermengsel door de warme sojamelk. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen goed blijven roeren. Zet daarna de pudding apart.

In een grote kom meng je daarna de Alpro slagroom met de klopfix. Gebruik hiervoor een elektrische mixer. In ongeveer 5 minuten is je ‘slagroom’ voldoende opgeklopt.

Vervolgens moet je nog de agar agar bereiden. Dit doe je door in een steelpan de amaretto, het water en het agar agar poeder te mengen. Breng dit al roerend aan de kook… Zorg dat de agar agar goed opgelost wordt in de vloeistof. Na ongeveer 4 tot 5 minuten zachtjes doorkoken haal je het agar agar mengsel van het vuur.

Roer met een garde de pudding nog even los en spatel er het agar agar mengsel doorheen. Daarna spatel je de ‘slagroom’ erdoor.

Haal de taartvorm uit de koelkast en stort de helft van het puddingmengsel op de bodem.

Vervolgens leg je er nog een laag met koekjes op. Hiervoor dompel je de koeken steeds in de espresso die je nog over hebt. Leg ze vervolgens in een laag over de eerste helft van het puddingmengsel.

Hier bovenop stort je de rest van het puddingmengsel. Strijk het glad af met een spatel. Tot slot strooi je het cacaopoeder over de taart.

Laat de taart nog zeker vier uur opstijven in de koelkast.

Punt tiramisutaart

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 Antwoorden op “Gemakkelijke vegan tiramisutaart”

  1. Hallo,

    zou je ook een andere smaak kookpudding kunnen gebruiken en welke zou je dan aanraden?

    Monique

    1. Hallo Monique,

      Voor de tiramisutaart is de roomsmaak de beste keuze, omdat die het meest neutraal is. Je zou ook de kookpudding met bitterkoekjessmaak kunnen gebruiken, maar die is niet vegan, omdat er ei in verwerkt is.

      Groetjes,

      Amanda

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.