Eten van vroeger veganized: pizzabroodjes

Veganized pizzabroodjes

In de serie eten van vroeger veganized, maak ik vegan versies van gerechten uit mijn jeugd. Zo at ik als kind / puber wel eens pizzabroodjes van de Albert Heijn als lunch. Sinds ik volwassen ben heb ik ze eigenlijk nooit meer gegeten, maar ik besloot laats om er eens een vegan versie van te maken. Het resultaat was erg lekker.

En vegan pizzabroodjes zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Je hoeft er eigenlijk alleen ciabatta broodjes voor doormidden te snijden en de helften te beleggen met alle ingrediënten die je op je pizzabroodjes wilt. Je kunt dezelfde variant maken als ik hier deed of gewoon lekker zelf variëren natuurlijk. Hieronder lees je het recept voor de veganized pizzabroodjes die ik maakte.

Veganized pizzabroodjes

Ingrediënten voor vegan pizzabroodjes

Voor 4 veganized pizzabroodjes heb je nodig:

Veganized pizzabroodjes maken – Bereiding

Zoals gezegd, zijn vegan pizzabroodjes erg gemakkelijk te maken. Begin met het voorverwamen van de oven op 220 graden.

Snijd ondertussen de halve rode paprika in kleine blokjes en snijd de ciabattina’s open in twee helften.

Leg de helften met de platte (open) kant naar boven op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenrekje.

Besmeer elke helft met de vegan pesto. Verdeel de blokjes rode paprika over de broodjes en bestrooi ze tot slot met de vegan geraspte kaas.

Bak de pizzabroodjes in 12 minuten in de oven gaar en krokant.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.