Cienfuegos, Cuba – Bezienswaardigheden en tips

Cienfuegos, Cuba

In mijn eerdere blogs over Cuba heb je al kunnen lezen dat het land tabak en koffie produceert. Maar het land kent ook een grote suikerindustrie. Cienfuegos is de grootste suiker exporterende haven ter wereld. Daarnaast vind je in dit stadje de grootste cementfabriek en olieraffinaderij van Cuba. Ondanks het industriële karakter van het plaatsje, zijn er ook veel mooie bezienswaardigheden in Cienfuegos.

Criadero de Cocodrilos, Boca de Guamá

Criadero de Cocodrilos, Boca de GuamáMaar eerst wil ik nog even aandacht besteden aan de krokodillenfarm Criadero de Cocodrilos. Deze krokodillenfarm ligt in het dorpje Boca de Guamá, vlakbij Cienfuegos.

Wij hebben hier een tussenstop gemaakt op de route van de Pinar del Rio naar Cienfuegos. Als je langs deze krokodillenfarm komt, is een stop zeker de moeite waard. Je kunt er precies zien hoe krokodillen groeien en welke verschillende soorten er zijn.

Bezienswaardigheden Cienfuegos

Promenade Cienfuegos, CubaNa aankomst in Cienfuegos hebben we een korte wandeling gemaakt door de stad. Een goed startpunt hierbij is het Parque Martí. Als je naar de plattegrond van Cienfuegos kijkt, zie je ook dat de het parkje een middelpunt vormt. Dit komt doordat de Fransman Don Louis D’Clouet de stad rondom dit park heeft ontworpen.

Loop vanaf het park richting de zuidkant van Cienfuegos waar de landtong Punta Gorda de zee in de loopt. Langs de promenade die naar de landtong leidt, zie je diverse villa’s in typische Cubaanse bouwstijl. Eenmaal op de landtong aangekomen kun je lekker ontspannen genieten van een uitzicht over zee.

Hotel, park Villa Guajimico

Villa Guajimico - Cienfuegos, CubaWe verbleven op een vakantiepark in de buurt van Cienfuegos. Het park, Villa Guajimico, ziet er niet alleen schilderachtig uit met alle verschillende gekleurde huisjes en trapjes. Je kunt er ook heerlijk relaxen in het zwembad.

Verder kun je vanuit het park diverse activiteiten boeken, zoals paardrijden, wandelingen of zwemmen met dolfijnen. Het is ook mogelijk om zelf een wandeling te maken door grotformaties, bossen en langs de oceaan. Hiervoor is een speciale route uitgezet die start vlakbij het zwembad.

Zwemmen met dolfijnen in Cienfuegos, Cuba

Vlak buiten het stadje ligt een Dolfinarium waar je ook kunt zwemmen met dolfijnen. Omdat ik als kind altijd al dol was op dolfijnen wilde ik dit dus heel graag een keertje doen. Ik vond het extra bijzonder, omdat je in een afgezet stuk zee zwemt met de dolfijnen. Dus niet in een zwembad of bassin. Tijdens het zwemmen worden ook foto’s van je gemaakt, die je achteraf kunt kopen.

Zwemmen met dolfijnen, CubaAls je in Cuba wilt zwemmen met dolfijnen, raad ik zeker aan om dat in Cienfuegos te doen. Ten eerste is het in Cienfuegos veel goedkoper en kleinschaliger dan bijvoorbeeld Varadero. Daarnaast komt je geld goed terecht. Het dolfinarium in Cienfuegos is namelijk voor een klein bedrag toegankelijk voor Cubaanse kinderen. Dit kan het dolfinarium financieren, door de grotere bedragen die ze ontvangen van toeristen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie