Bloemkool tandoori – Recept voor vegetarische tandoori

Bloemkool tandoori

De Indiase keuken is echt één van mijn favorieten.Ik ben dol op curry’s. Dus een vegetarische variant op het Wereldgerecht Indiase Kip Tandoori bedenken was dan ook echt weer een feest. In dit deel van mijn serie vegetarische wereldgerechten, maak ik bloemkool tandoori met een heerlijk frisse salade en naanbrood erbij.

Ingrediënten bloemkool tandoori

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram bloemkool
  • Een derde komkommer
  • 75 gram geraspte wortel
  • 75 ml soja of rijstroom
  • Verse koriander
  • Een halve theelepel komijnpoeder
  • Naanbrood en rijst om erbij te serveren

Voor de saus:

  • 2 theelepels maizena
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Een snufje cayenne peper
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Halve theelepel korianderpoeder

Voor de marinade:

  • Een blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje cayenne peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel geraspte gember
Bloemkool tandoori

Vegetarische tandoori met bloemkool maken – Bereiding

We beginnen met de bloemkool. Snijd deze in roosjes en blancheer ze kort in kokend water. Goed laten uitlekken.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de marinade met 2 eetlepels zonnebloemolie. Roer de bloemkoolroosjes erdoor en zet apart. Laat ze minimaal 10 minuten marineren.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp vervolgens de komkommer in dunne plakjes en meng deze samen met de wortel, een handje korianderblaadjes en een halve theelepel komijnpoeder door elkaar. Zet deze salade apart om straks bij het eten te serveren.

Verhit daarna een wok en bak hierin de bloemkool samen met de marinade 3 minuten aan.

Meng vervolgens de ingrediënten voor de saus en voeg deze samen met 200 ml water toe aan de bloemkool. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken totdat de saus voldoende gebonden is. Voeg anders nog een beetje extra maizena toe als de saus niet genoeg bindt.

Voeg tot slot de room toe en laat die nog een minuut mee verwarmen. Wel goed blijven roeren!

Serveer de bloemkool met saus over de rijst en geef er apart de salade en het naanbrood bij.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie