Bezienswaardigheden Düsseldorf – 8 tips

Düsseldorf bezienswaardigheden

We hebben vorige maand een paar daagjes doorgebracht in Düsseldorf. Het was voor ons vooral een relaxed uitje. Dus we hebben niet zoveel gedaan als normaal op een stedentrip. Het was vooral lekker eten, wandelen en shoppen. Toch heb ik voor jullie in dit artikel 8 leuke aanraders voor bezienswaardigheden en dingen om te doen in Düsseldorf verzameld.

Tip! In een eerder artikel gaf ik je al tips voor vega(n) restaurants in Düsseldorf. Lees ze hier: Tips voor vegan/vegetarisch eten in Düsseldorf.

1. Japanse wijk Düsseldorf

Deze wijk was voor ons de hoofdreden om te kiezen voor Düsseldorf. In en rondom Düsseldorf zijn veel Japanse bedrijven gevestigd en wonen dus ook veel Japanners. En dat zie je goed terug in de Japanse wijk van deze stad. In een paar straten vlakbij het centraal station vind je tientallen Japanse restaurants en winkeltjes. Je kunt je echt even in Japan wanen.
Wij hebben hier dus veel lekkers gegeten en natuurlijk ook flink geshopt.

Tokyo Ramen Düsseldorf

2. Altstadt

De Altstadt is het historische stadscentrum van Düsseldorf. Hier vind je diverse historische gebouwen, zoals de St. Lambertuskerk en het oude stadhuis (Rathaus). Daarnaast heb je er natuurlijk ook diverse restaurants en bars.

Altstadt Düsseldorf

3. Rijnoever Düsseldorf

Door Düsseldorf loopt de Rijn. Je kunt er een rondvaart doen, maar gewoon wandelen langs de Rijnoever is ook zeker aan te raden. Een deel van de oever grenst aan de Altstad. Hier vind je de langste bar van Europa.

4. Rheinturm

En als je langs de Rijnoever wandelt, kun je eigenlijk de Rheinturm ook niet missen. Deze zendmast toren zie je al van grote afstand. Je kunt hier ook naar boven voor een mooi uitzicht over de stad.

Rheinturm Düsseldorf

5. Medienhafen / Düsseldorf Hafen

Wanneer je voorbij de Rheinturm verder langs de Rijn loopt, kom je in het havengebied van Düsseldorf. Ook wel bekend als de Medienhafen. In gebied vind je veel moderne architectonische gebouwen.

6. Köningsallee

Düsseldorf is ook erg geschikt als stad om te shoppen. In de Altstad vind je veel winkels en als je echt flink geld wilt uitgeven of flaneren ga je naar de Köningsallee. Dit is de luxe winkelstraat met merken als Louis Vutton.

7. Aquazoo Löbbecke Museum Düsseldorf

Deze aquazoo ligt enigszins buiten het stadscentrum, maar als je meerdere dagen in Düsseldorf bent is het zeker een aanrader. Ik houd sowieso wel van aquaria, maar je vindt hier nog veel meer dieren, zoals reptielen en kleine zoogdieren.

Aquazoo Düsseldorf

8. Japanese Garden

En als je dan toch bij de Aquazoo bent, kun je net zo goed even de Japanese Garden bezoeken. Die ligt hier namelijk vlakbij. Het is niet heel groot, maar wel heel bijzonder om zo’n mooie Japanse tuin te zien en erg rustgevend ook.

Japanese Garden Düsseldorf

Meer tips voor Düsseldorf?

Dit waren mijn tips voor bezienswaardigheden in Düsseldorf. Hopelijk heb je er wat aan als je zelf een keer deze stad gaat bezoeken. En heb je zelf nog tips? Laat ze dan vooral achter in een reactie onder dit artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.