Succesrecept: Appel stroopwafel cake

Appel stroopwafel cake

Super makkelijk te maken en het gaat eigenlijk nooit mis. Dat zijn voor mij de kenmerken van een succesrecept. Ik heb er ook enkele waar ik steeds weer op durf te vertrouwen als ik lekkers op tafel wil zetten. Natuurlijk vind ik experimenter in de keuken het leukst, maar soms is het fijn om terug te vallen op een veilige haven. En dat is precies wat deze appel stroopwafel cake is.

Hoe ik op het idee voor de appel stroopwafel cake kwam is eigenlijk niet zo’n heel bijzonder verhaal. Met een sinterklaasspel won ik een keer een aantal bakmixen van Koopmans, waaronder één voor stroopwafelcake. Nu ben ik dol op stroopwafels. Dat zijn echt mijn favoriete koeken, dus dat kwam goed uit. Voorheen maakte ik al vaak een cake met appel (en peer) als ik één wat anders wilde dan een standaard cake, uiteraard met veel kaneel erdoor want ook daar houd ik erg van. En door het beste van deze twee werelden te combineren kwam ik op dit recept.

Stroopwafelcake met appel en kaneel – Ingrediënten

250 gram bloem
250 gram suiker
250 gram boter
2 theelepels bakpoeder
Zout
4 eieren
3 appels (Ik vind goudreinetten het lekkerste)
2 stroopwafels
Kaneel

Stroopwafel cake met appel

Appel stroopwafel cake maken – Bereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Doe ze in een kom en meng met de kaneel. Gebruik zoveel als je lekker vindt.

Snijd één stroopwafel in kleine stukjes. Ongeveer een centimeter. De andere mag in iets grovere stukken.

Nu gaan we het cakebeslag maken. Hiervoor meng je eerst de boter en suiker door elkaar. Ik doe dit het liefst met de keukenmachine. Snijd de boter vooraf al even in kleine blokjes en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Vervolgens kun je het mengen met een garde.

Voeg daarna al mixende één voor één de eieren toe. Je voegt altijd pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag.

Verwarm ondertussen alvast de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in.
Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en spatel dit voorzichtig door de rest van het beslag. Zorg dat alles goed is opgenomen en er geen klonten zijn.

Vervolgens kun je de stukjes appel en de stroopwafel die je in kleine stukjes hebt gesneden door het beslag spatelen.

Giet het beslag in de cakevorm en verdeel het met de spatel goed in de hoeken. De grotere stukken stroopwafel druk je bovenop in het beslag.

Bak de cake in de oven in 60 tot 75 minuten gaar.

Tip! Om te testen of de cake van binnen ook gaar is, kun je er een satéprikker in steken. Als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.

Laat de cake goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Appel stroopwafel cake

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie