Zomerse ramen – Japanse noedelsalade

Zomerse ramen

Ramen is eigenlijk een Japanse noedelsoep, die vooral in de winter veel gegeten wordt in Japan In de zomer worden de ramen noedels vaak koud gegeten met allerlei soorten groente, vis en vlees erbij. Dit gerecht heet Hiyashi Chuka. Omdat mijn vriend en ik dol zijn op ramen en op Japans eten, wilde ik deze koude ramen ook graag een keer uitproberen. Het waren weliswaar niet echt warme, zomerse dagen de afgelopen tijd, maar dat smaakt deze zomers ramen gelukkig niet minder lekker om.

Japanse noedelsalade maken – Wat heb je nodig?

Met de volgende ingrediënten kun je voor 2-3 personen eten maken. Ik heb zelf voor twee personen een avondmaaltijd hiermee gemaakt en wat over was waren nog 2 porties voor mee te nemen als lunch naar het werk.

Voor de dressing:

4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels suiker
1 eetlepel water
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels sesamzaadjes

Voor de bij de koude ramen:

Omelet (gemaakt van 4 eieren, 1 theelepel suiker en een beetje zout)
Een halve komkommer
Een tomaat (in partjes gesneden)
200 gram Surimi
150 gram julienne gesneden wortel

180 gram noedels

Bereiding koude ramen

Mix de dressing en zet deze in de koelkast om koud te houden.

Dressing voor zomerse ramen

Nu gaan we omelet maken. Meng hiervoor de eieren, suiker en zout in een kom. Verhit wat olie in een koekenpan. Als de olie warm is, doe je het eiermengsel in de pan. Bak de omelet met de desel op de pan tot beide kanten gaar zijn.

Schuif de omelet uit de pan op een snijplank. En snijd er dunne reepjes van. Dit zet je apart. Het is niet erg als de omeletreepjes koud worden.

Vervolgens snijd je de komkommer in de dunne reepjes. De tomaat verdeel je in partjes. De surimi kun je het beste met de hand in reepjes scheuren.

Kook daarna de noedels ongeveer 4 minuten in kokend water. Spoel ze in een vergiet af met koud water. Goed laten uitlekken!

Verdeel de noedels over de kommen en leg hierop wat omelet, reepjes komkommer, tomaat, surimi en wortel. Giet er naar smaak wat van de dressing over.

Koude ramen

Eet smakelijk!

Tip! Dit gerecht is ideaal om restjes van groente, vlees en vis op te maken. Je kunt namelijk allerlei combinaties maken die jij lekker vindt en serveren op de noedels.

Ik ben benieuwd of jullie al favoriet combinaties hebben voor op de Japanse noedelsalade. Laat het vooral weten in een reactie onder dit artikel.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie