Albert Heijn Stroopwafeltest

Stroopwafels sinaasappel en speculaas

Bij Albert Heijn hebben ze sinds kort stroopwafels met verschillende smaakjes. En laten stroopwafels nou net mijn lievelingskoeken zijn. Dus ik wist meteen: ik ga wat smaakjes uitproberen. Er zijn veel verschillende smaken, waaronder sommige erg aparte, zoals lavendel-zwarte peper. Maar ik heb het met de keuzes voor deze stroopwafeltest redelijk veilig gehouden.

Ik heb in totaal vier smaken uitgezocht: speculaas, sinaasappel, karamel-zeezout en banaan-karamel. Wellicht dat ik later een keer nog wat andere smaken uitprobeer, maar dat zie je dan natuurlijk weer terug op dit blog of mijn Instagram-account.

AH Stroopwafeltest – Ronde 1 Speculaas vs Sinaasappel

De eerste twee stroopwafelsmaken heb ik gedeeld met mijn collega’s op kantoor. De speculaas stroopwafels waren overduidelijk het meest geliefd, maar dat komt denk ik ook omdat dit natuurlijk een veiligere smaak lijkt dan sinaasappel. En dat is ook zo, kan ik achteraf zeggen. De speculaasstroopwafel ruiken naar ‘Sinterklaas’ en ze smaken niet heel sterk naar speculaas, maar wel net genoeg. Ik vond ze erg lekker.

Stroopwafels sinaasappel en speculaas

De sinaasappelstroopwafels hebben een uitgesprokenere smaak, maar dat komt doordat sinaasappel natuurlijk een groter contrast is met de zoete stroopwafel. Deze stroopwafels waren ook heel lekker, maar wel aparter van smaak. Een keertje proberen is zeker de moeite waard, maar ik denk niet dat ik ze snel vaker zal kopen.

Stroopwafels van AH testen – Ronde 2 Karamel-zeezout vs Banaan

De tweede testronde vond ik moeilijker. Allebei de stroopwafels zijn met karamel, waardoor het smaakverschil kleiner is. De banaan-smaak is heel subtiel en het zeezout bij de andere stroopwafels proef je eigenlijk vooral aan je lippen, omdat de koek aan de buitenkant zouter is.

Stroopwafels banaan en karamel zeezout

Jordan vond het banaan-karamel stroopfwafels echt heel lekker. De karamel-zeezout vonden we allebei een beetje tegenvallen. Het is niet vies, maar het smaakt eigenlijk gewoon naar stroopwafel.

Welke stroopwafel is het lekkerste?

Na deze smaaktest vind ik eigenlijk de gewone stroopwafels toch nog steeds de lekkerste. Maar dat is natuurlijk niet het doel van deze test. Uit de vier smaken die ik heb getest vond ik de speculaas stroopwafels het lekkerste. Die zie ik mijzelf nog wel vaker kopen. En de geur van die stroopwafels, past goed bij de aankomende najaarsmaanden. Dus dat is een duidelijke winnaar voor nu.

Ik ga zeker nog andere smaakjes kopen van de AH Stroopwafels. Ik ben vooral erg benieuwd naar de Dark Roast, maar die waren helaas op toen ik in de winkel kwam.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie