Wereldgerecht Indiase kip Madras, vega en zonder zakjes

Wereldgerecht Kip Madras, vegetarisch, zonder pakjes en zakjes

Zelf ben ik dol op Indiase curry’s, een gerecht zoals de Indiase kip Madras spreekt mij dan ook enorm aan. En welke vervanger ik zou gebruiken voor de kip, was zeker geen moeilijke keuze. Bloemkool is namelijk een favoriet van mij als kipvervanger in curry-gerechten. Het wordt dus eigenlijk een ‘Indiase bloemkool Madras’. Natuurlijk is dit recept, net zoals al mijn variaties op de Knorr Wereldgerechten, gemaakt zonder kunstmatige ingrediënten uit pakjes of zakjes.

Toegegeven, ik heb wel de kant-en-klare Curry Madras kruiden van Jonnie Boer gebruikt. Maar hier zit in elk geval geen zout of suiker in en als je het echt wilt kun je de kruiden die hierin zitten ook gewoon zelf door elkaar mengen. Het is in elk geval een stuk gezonder dan de mix en saus in het Knorr Wereldgerecht zelf.

Ingrediënten vegetarische ‘kip’ Madras

Voor 2 -3 personen heb je nodig:

  • 300 gram bloemkool
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve groene paprika
  • 1 appel (net wat voor een soort je lekker vindt, maar een beetje stevig is wel handig)
  • Een halve ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 250 ml kokosmelk
  • Een blikje tomatenpuree
  • 2 flinke theelepels curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • Koriander, ter garnering
  • Rijst om erbij te serveren

Wereldgerecht Kip Madras, vegetarisch, zonder pakjes en zakjes

Vegetarische ‘kip’ Madras maken – Bereiding

Snijd als eer de bloemkool in roosje en kook de even 3-5 minuten in kokend water.

Kook ondertussen de rijst, zoals aangegeven op de verpakking.

Vervolgens snijd je de ui, knoflook en gember fijn. De paprika’s en de appel snijd je in blokjes.

Verhit nu wat olie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en gember 2 minuutjes aan. Voeg de curry madras kruiden en de bloemkool toe. En bak dit nog 3 minuten.

Doe daarna de paprika erbij en bak nog 2 minuten mee.

Vervolgens voeg je de tomatenpuree en de kokosmelk toe. Alles goed doorroeren en als het aan de kook komt ongeveer 5 tot 10 minuutjes laten sudderen.

Voeg vlak voor het einde de stukjes appel toe en laat deze nog heel even mee bakken.

Verdeel de rijst over borden en schep hier de curry overheen. Strooi er tot slot nog wat blaadjes koriander overheen (gewoon zoveel als je lekker vindt).

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 Replies to “Wereldgerecht Indiase kip Madras, vega en zonder zakjes”

  1. om het nog gezonder te maken had je ook ipv rijst bloemkoolrijst erbij kunnen doen

    1. Goed idee! Doe ik dat de volgende keer.

Geef een reactie