Wereldgerecht Beef Shanghai, vega en zonder zakjes

Tofu Shanghai

Het viel me laatst op de website van Knorr op dat ze van bijna alle Wereldgerechten een vegetarische bereiding-variant hebben. Nu eet ik de Knorr Wereldgerechten al een tijdje niet meer, maar toen ik net op mijzelf woonde wel. Ze waren ook echt wel lekker. Dus ga ik proberen verschillende van deze Knorr Wereldgerechten zelf te maken, zonder pakjes en zakjes en natuurlijk helemaal vegetarisch. Het eerste Wereldgerecht in deze serie: Tofu Shanghai (Eigenlijk Beef Shanghai).

Knorr Beef Shanghai zijn eigenlijk rundergehaktballetjes met noodles. Maar ik koos natuurlijk voor de vega-variant met tofu. Van de marinademix en de saus kon ik eigenlijk vrij gemakkelijk een eigen variant maken. En lekker dat het was! We hebben echt zitten smullen. Het gerecht is alleen niet heel gezond, omdat in deze variant ook best wel wat suiker zit.

Ingrediënten vegetarische Beef Shanghai (met tofu)

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 gram tofu
  • 250 gram champignons
  • Een halve prei
  • 150 gram taugé
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Een halve eetlepel bloem
  • 2 theelepels suiker
  • Zonnebloemolie
  • Een half pak Conimex Woknoedels (248 gram)

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Een snufje cayennepeper

Voor de saus:

  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gedroogde koriander.

Tofu Shanghai

Tofu Shanghai maken – Bereiding

Laat de tofu goed uitlekken en dep het droog. Snijd de tofu in kleine blokjes en doe dit in een schaaltje. Schep er een halve eetlepel bloem doorheen. Meng de ingrediënten voor de marinade met een eetlepel zonnebloemolie en roer dit door de tofu. Laat het 10 minuten staan, zodat de marinade kan intrekken.

Snijd ondertussen de prei in ringen en de champignons in plakjes. En maak het sausje klaar door alle ingrediënten te mengen.

Rooster vervolgens ook de sesamzaadjes in een koekenpan en zet deze apart.

Verhit een wok en bak hierin de tofu met het marinade-mengsel. Voeg de twee theelepels suiker toe en bak het geheel ongeveer drie minuten. Voeg daarna de prei en champignons toe. Deze bak je nog eens 2 minuten mee. Tot slot voeg je de tofu toe en laat die nog 1 minuut mee bakken.

Kook de noodles drie minuten in een pan met kokend water.

Voeg ondertussen de saus toe aan de tofu en groente. Goed doorroeren en drie minuten mee laten bakken. Vlak voor het einde roer je er nog de geroosterde sesamzaadjes doorheen.

Giet de noodles af en schep er een klein beetje olie door, zodat ze niet gaan plakken.

Verdeel de noodles en het tofu-groente mengsel over 2 kommen of borden.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie