Weekoverzicht #49

Header week 49

De eerste week van december… Natuurlijk stond die in het teken van Sinterklaas. Heerlijke geuren van speculaas en pepernoten vulden ons huis en we hebben een gezellige pakjesavond achter de rug. Verder hebben we eigenlijk nog best wel gezond gegeten, met veel groente.

Uit de oven

In het weekend hebben we allebei de dagen geroosterde groente en aardappeltjes uit de oven gegeten. Zaterdag aten we pompoen met peultjes, wortel en ui en aardappelpartjes. En op zondagavond maakte ik een groenteschotel met champignons, broccoli, paprika en ui. En wederom aardappelpartjes. Lekker makkelijk en toch gezond. Het lijkt trouwens misschien een beetje weinig eten op de foto’s maar we hadden allebei de dagen ook nog een toetje, want ik had zaterdag pepernotenbrood gebakken.

Ovengroente met aardappelen

Snelle doordeweekse maaltijden

Doordeweeks aten we ook gerechten die snel klaar waren. Op maandag maakt ik macaroni met een sausje van sojaroom, spinazie, paddenstoelen en olijven en wat notenballetjes erbij.

Dinsdagavond gingen we voor een traditionele maaltijd van vissticks en spinazie a la crème. We hadden frietjes erbij, omdat ik de aardappeltjes die had gekocht voor erbij niet meer goed waren.

Pakjesavond

Het was woensdag natuurlijk Sinterklaasavond. Dit vierden we bij de ouders van Jordan. Het avondeten was pizza van de Domino’s. Ik had een vegan spicy pizza. Dat is echt mijn favoriet onder de vegan pizza’s van de domino’s. Eigenlijk gewoon omdat er de meeste groente op zitten en dat hij een beetje pittig is vind ik ook wel lekker.

Vegan pizza Domino's

Verder had ik voor het ‘heerlijk avondje’ een lactosevrije cheesecake gemaakt met pepernoten en mandarijn. Deze was echt heel lekker. Iedereen was in elk geval enthousiast en ik vond ‘m zelf ook heel goed gelukt. Het kruidige van de pepernoten en speculaaskruiden combineert echt goed met het friszure van de mandarijn. Echt een aanrader als je nog wat overgebleven pepernoten wilt opmaken dus.

Spinazierijke week

Het was trouwens wel een week met veel spinazie realiseer ik me. We hebben doordeweeks bijna elke dag wel iets gehad met spinazie. Zo ook donderdagavond. Toen aten we orzo met pompoen en spinazie.

Orzo met kip en pompoen en Broccoli met kip met mosterdsaus

Maar met spinazie moet je natuurlijk wel een beetje oppassen. Teveel nitriet is ook niet goed voor je. Dus vrijdagavond doorbraken we de spinazieweek gelukkig weer. Ik maakte broccoli met aardappeltjes en vegetarische kipstukjes met een mosterd-roomsausje. Erg lekker, maar wel een heel machtig gerecht.

Komende week ziet het er qua eten weer heel anders uit. Gisteren zijn we uit eten geweest en morgen waarschijnlijk weer. Waar we zijn geweest en wat we allemaal nog meer gaan eten… Tja, daar zul je volgende week voor moeten terugkomen op dit blog.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie