Weekoverzicht #32

Header week 32

Het weekoverzicht is deze keer iets later dan normaal, omdat ik eerst nog wat technische problemen had waardoor dit blog niet goed bereikbaar was. Die moest ik dus eerst even fiksen… Of nou ja, dat heeft Jordan voor mij gedaan haha. Maar goed, nu we weer up and running zijn, kun je dit weekoverzicht lezen met veel lekkers.

Vegetarisch barbecueën

We hebben zaterdag gebarbecued met de ouders van Jordan. Dus ik had heel veel boodschappen gedaan om allemaal lekkere vegetarische dingetjes te maken voor op de bbq, zoals gegrilde courgette, spiesjes met tempeh en groente en met falafel en groente en vegetarische hamburgers. Natuurlijk was het allemaal veel te veel voor één keer. Dus zondag hebben we nog een keer gebarbecued en de dagen daarna heb ik wat improvisatie gerechten gemaakt met de restjes die we nog over hadden.De gegrilde aubergine had ik eerst gemarineerd met een saus van o.a. miso en sojasaus en het was echt heel lekker. Echt een aanrader, binnenkort zal ik op dit blog een artikel plaatse met alle vega bbq recepten van deze ronde.

Vegetarische bbq

Op maandagavond aten we rijst met de tempeh, rode paprika en champignons die ik nog over had. Voor erbij had ik wat rijst gekookt. De tempeh heb ik gemarineerd in shoarmakruiden, dus dat maakte het extra lekker.

Tempeh met shoarmakruiden en friet met bonita

Bonita, een nieuwe vegetarische snack

Eigenlijk niet gepland, maar Jordan had er zin in, dus aten we dinsdagavond frietjes van de friettent in het dorp. Ik had er deze keer een bonita bij. Dit is een vegetarische snack die ze nog niet zo heel lang hebben bij deze snackbar. Het is een gepaneerde snack met een soort ragout met allerlei groentes. Ik vind m erg lekker. En het is weer eens wat anders dan de kaassouflé die ik meestal neem.

Nog een improvisatiegerecht

Op woensdag hadden we weer een improvisatie gerecht. Ik had ook nog courgette en gele paprika over van het bbq-weekend en nog twee hamburgerbroodjes. Eigenlijk wilde ik broodjes met vegetarische kipschnitzels maken. Maar de schnitzels bleken beschimmeld, dus werden het broodjes met Little Willies-worstjes van De Vegetarische Slager. Voor erbij roerbakte ik de courgette en paprika met wat kruiden en witte rijst.

Broodje little willies en spruitjes met falafel

Rijst, again

We hebben donderdag weer een nieuwe voorraad boodschappen laten bezorgen en dus hadden we ook weer nieuwe groente. Ik maakte spruitjes met falafel, kerriesaus en rijst. Nu ik het zo opschrijf, blijkt dat we wel veel rijst hebben gegeten de afgelopen week.

Tot slot maakte ik op vrijdagavond een pasta met kastanjechampignons, sojaroom, edelgistvlokken en basilicum. Onder de pasta had ik nog wat veldsla gedaan. Ook dit was weer een heerlijk pasta. Ik merk dat ik de laatste weer erg in to de pasta gerechten ben. Ik maak ze niet zo heel vaak. Hooguit een keer per week, maar ik vind het wel echt heel lekker. Ik heb deze week ook een aantal pasta’s gekocht die glutenvrij zijn, omdat ze gemaakt zijn van linzen, kikkererwten of doperwten. Deze ga ik de komende tijd eens uitproberen. Of ik het een succes vind en een echt alternatief voor de ‘gewone’ pasta vind, lees je binnenkort waarschijnlijk wel een keer op dit blog.

Pasta met kastanjechampignos

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie