Weekoverzicht #30

Kipburger en pasta met courgette

Wat een warme week was het hè? Een beetje te warm als je het mij vraagt. Maar het heeft natuurlijk ook wel iets zo’n echte vakantiezomer in Nederland. Maar door het warme weer stond het koken en werken aan dit blog de afgelopen week ook wel op een lagere pitje. Na een hele dag werken had ik vaak niet echt zin meer om weer achter de computer te duiken of uitgebreid in de keuken te staan. Vooral dat laatste zie je natuurlijk terug in dit weekoverzicht.

Homemade ketchup en vegaburgers

Op zaterdag heb ik wel nog uitgebreid gekookt. Ik heb zelf ketchup gemaakt en vegetarische burgers van okra, spinazie en bruine bonen. En er zat gebakken banaan bij. Hiervoor heb ik voor het eerst in mijn leven gewerkt met bakbanaan. Echt heel lekker trouwens. Ik heb wel eens gewone banaan gebakken, maar dit is toch echt veel smaakvoller. De ketchup was ook erg goed gelukt. Hij was alleen nog een beetje te dik geworden naar mijn zin, dus ik moet het recept nog een beetje perfectioneren voordat ik het hier met jullie deel.

Vega burger en Chinees

Jordan wilde graag weer eens Chinees eten. Dus bestelden we zondagavond een vegetarische rijsttafel bij Tong-Ah in Nuenen. Echt een aanrader trouwens. De rijsttafel is erg goed, maar ze hebben ook nog veel andere vegetarisch keuzes.

Broodje ‘kip’schnitzel

Op maandagavond werd het een restjesmaaltijd. Nee, niet van de Chinees. We hadden nog twee hamburgerbroodjes over van zaterdag, dus ik maakte een broodje vegetarisch kipschnitzel. Voor erbij had ik nog wat spinazie en aardappelwafeltjes die we nog in huis hadden.

Vegetarische kipburger

Omdat we op dinsdagavond naar de bioscoop gingen, aten we dus ook weer in de stad in Eindhoven. We gingen dit keer voor een simpel frietje. Of nou ja, simpel. We gingen naar Rpel. Daar hebben ze super lekkere zelfgemaakte frietjes. Ik had er de huisgemaakte citroenmayonaise bij. Echt heel lekker fris. Een prima keuze dus bij het warme weer. Als snack had ik een risottokroket. Die was ook lekker, alleen had risotto nog iets smeuïger gemogen. Vanwege het warme weer besloten we trouwens ‘s-avonds in de bioscoop een frozen Coca-Cola te nemen. Ik had die nog nooit gehad en verwachtte dat het een soort slush-puppy met cola-smaak zou zijn, maar er zit dus echt gewoon prik in. Echt een hele andere smaak beleving, maar wel lekker.

Frietjes Rpel en Frozen Cola

Chinees en Japans

Natuurlijk hadden we op woensdagavond weer een restjesdag, want we moesten natuurlijk ook nog wat met de Chinees die we erover hadden. We hadden nog wat taugé, rijst en mihoen over. Ik heb er nog wat ketjap-tempeh blokjes bij gebakken en zo hadden we toch nog een complete maaltijd.

Chinees en ramen

Donderdagavond hadden we een bekend gerecht op het menu staan: ramen. Deze Japanse noedelsoep maakte ik met paksoi, shi-takes en een eitje erin. Altijd lekker en snel klaar.

Pasta met courgette

We sloten de week vrijdagavond af met een zomerse pasta. Ik maakte linguine met courgette spaghetti, spinazie, olijven, en sojacrème erdoor. Voor een beetje een kazige smaak en structuur, heb ik er ook nog wat edelgistvlokken doorheen gedaan.  Dit was echt heel lekker. Jordan wil ‘m in elk geval vaker op het menu. Het recept voor deze pasta zal ik ook binnenkort een keer delen op dit blog.

Pasta met courgette, spinazie en olijven

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie