Weekoverzicht #26

Header week 26

Na een ontzettend goede start van deze week, liep het halverwege toch weer mis en heb ik veel minder in de keuken gestaan dan verwacht. En de keren die ik in de keuken stond, liep niet alles helemaal zoals gepland. Maar goed, er is uiteindelijk toch weer veel lekkers op tafel verschenen. En ik heb een nieuwe improvisatie-gerecht gecreëerd waar ik erg blij mee ben. Dus al met al ben ik toch best tevreden over de afgelopen week.

Vegetarische hotdogs

De laatste tijd eten we in het weekend meestal een salade met stokbrood als lunch. Maar afgelopen zaterdag had ik wel zin in weer een keer iets anders en maakte ik vegetarische hotdogs met de bratwursten van De Vegetarische Slager. Ik deed er geprakte avocado, champignons en rode ui op. De inspiratie hiervoor kwam van dit recept van thespicedchickpea.com. Ze waren echt heel lekker.

Gerechten weekend wk 26

Curry met kofta van tempeh

Sowieso heb ik het afgelopen weekend me vooral laten inspireren door recepten van andere sites die ik zelf graag een keer wilden uitproberen. Voor het avondeten maakte ik een Indiase curry met kofta balletjes van tempeh, naar een recept van de site Squatcilla.nl. De balletjes waren heel lekker. Alleen de saus vond ik iets te sterk qua nasmaak. De volgende keer dat ik dit gerecht maak, zou ik zelf dus wel echt een andere saus erbij maken. Maar de kofta balletjes zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Vegetarische burgers

Een tijdje geleden kreeg ik via een vriendin dit recept van Neuroticmommy.com getipt. Deze vegetarische burgers maakte ik afgelopen zondag. Ik heb wel veel ingrediënten vervangen door iets anders, omdat niet alles gemakkelijk te krijgen is in Nederland of het gewoon beter uitkwam met wat ik in huis had, maar de burgers waren echt heel lekker.

De zelfgemaakte frietjes die ik erbij had gemaakt, zijn alleen minder goed gelukt. Meestal kopen we de frietaardappelen van Albert Heijn om zelf frietjes te maken, maar deze keer had ik de extra grote kruimige aardappelen van Jumbo. En hiermee frietjes bakken in de Airfryer bleek niet zo’n succes. De frietjes werden aan de buitenkant heel snel bruin, maar aan de binnenkant bleven ze rauw. Op vrijdag hebben we nog een nieuwe poging gewaagd met deze aardappelen en dan met lagere temperaturen, maar het resultaat was niet anders. Deze aardappels gaan we dus maar niet meer gebruiken.

Improvisatie curry en nog een keer burgers

Voor maandag had ik geen gerecht gepland, omdat ik nog niet zeker wist of we die avond thuis zouden eten. Dit bleek achteraf wel het geval en dus heb ik een gerecht geïmproviseerd met de ingrediënten die ik nog in huis had. Ik maakte een groene curry met tempeh reepjes, courgette, champignons en wortelen. Echt heel lekker. De tempeh reepjes heb ik vooraf gemarineerd in een oosterse kruiden en ketjap. Het recept zal ik binnenkort met jullie delen op dit blog.

Improvisatie curry en quinoa burger

Omdat we op dinsdagavond weer naar de bioscoop gingen, aten we in de stad. We kozen voor vegetarische burgers van The Happiness Kitchen. Deze keer had ik de quinoaburger met zoete aardappelfrietjes. Ook die was heel lekker.

Luie avonden

Op woensdag en donderdag heb ik ook al niet zelf gekookt. We zouden woensdag eigenlijk boodschappen doen, maar Jordan had daar na het werk geen zin meer in en dus zijn we langs de friettent in het dorp gereden.

Frietjes 7 -2018

Uiteindelijk zijn we donderdagavond naar de supermarkt gegaan. We kozen lekker gemakkelijk voor salades en stokbrood. Wat natuurlijk wel goed paste bij het warme weer. Donderdagmiddag heb ik op het werk trouwens nog een heel lekker vegetarisch broodje gegeten, namelijk de Pulled Veggie van Panos. Het lijkt een beetje op filet americain wat erop zit en ik twijfelde echt of ik toch niet stiekem vlees zat te eten. Echt een lekker broodje, maar ik heb helaas geen foto, omdat ik het te druk had en helemaal vergeten ben die te maken. De volgende keer dat ik dit broodje eet, zal ik er zeker een foto van maken.

Salades en pita met falafel

Broodje falafel

We sloten deze week op vrijdagavond af met pitabroodjes met rauwkost en falafel. Zoals jullie hierboven al gelezen hebben, heb ik ook een poging gedaan tot frietjes voor erbij, maar dat viel dus tegen. Gelukkig waren de broodjes wel heel lekker en hadden we er zo ook voldoende aan.

Er stonden de afgelopen week heel veel aardappelen en brood op het menu. Iets wat we normaal eigenlijk heel weinig eten. De volgende weken gaan we echt proberen weer wat meer groente te maken. Dit weekend is het overigens nog niet gelukt, maar met de gerechten voor de doordeweeks en de week erna komt dit zeker goed.

Fijne zondag nog! 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.