Reisverslag Taiwan – Wandelen door Taitung

Sea-shore park Taitung

Eigenlijk valt over de dag dat we in Taitung waren helaas niet zoveel te vertellen. De omgeving is heel mooi, maar in de stad zelf is weinig te doen. We waren er tijdens onze rondreis in Taiwan, ook eigenlijk meer op doorreis. Maar ik zal jullie toch een beetje vertellen over deze dag en wat we gedaan hebben in Taitung, zodat mijn reisverslag in elk geval compleet blijft haha.

Tussenstop: Aboriginal Village

We vertrokken ‘s-ochtends vroeg rond 8 uur uit Kenting. Onderweg stopten we nog bij een Aboriginal park, de Bunun Tribal Leisure Farm. Maar ik had sterk de indruk dat ze eigenlijk gesloten waren. Het was namelijk een maandag en dat zijn wel meer musea en attracties gesloten in Taiwan, dus zo gek was dat niet. Tel daarbij op dat onze gids wat discussie had aan de kassa en dat we uiteindelijk als enige door het park liepen met een gidsje uit het park die in zijn joggingbroek liep en er echt uitzag alsof hij net ruw was weggetrokken van wat eigenlijk een vrije dag voor hem had moeten zijn.

Aboriginal village Taitung

Vegetarische Bunun Lunch

Na de rondleiding door het park, was er een traditionele lunch.Ze hadden zelfs een vegetarische variant en het was helemaal niet duur, omdat je met je toegangsticket korting krijgt op de lunch. In totaal hebben we 3 euro per persoon betaalt voor deze lunch. En daar hadden we echt veel eten voor, zoals je ziet. Het was ook nog eens heel lekker.

Vegetarische Aboriginal lunch in Taitung

Na de lunch zouden we nog een dansvoorstelling krijgen in de middag. Maar eigenlijk zat niemand in onze groep daar echt op te wachten. Dus stelden we maar voor om wat eerder naar Taitung te gaan. Je kon in de stad een fietstocht doen, wat de meeste mensen wel wilden. Wij kozen ervoor om te gaan wandelen in de stad.

Seashore park, Taitung

We zijn eerst naar het Seashore park gelopen. Hier loop je langs de kust van de oceaan. Het is wel een ruwe kust, dus je kunt er echt niet zwemmen en het weer was er ook niet naar die dag. Het zag eruit alsof het elk moment kon gaan onweren. Maar dat heeft ook wel iets vind ik zo’n rots kust met een wat onstuimige oceaan en donkere wolken. Dus we hebben wel wat mooie foto’s gemaakt.

Sea-shore park Taitung

Vanaf de kust zijn we wat meer de binnenstad ingelopen. Onderweg liepen we wel door wat meer ghetto-achtige buurten en kwamen we veel loslopende, blaffende honden tegen. Iets wat ik niet per sé prettig vond. We zijn nog even naar het Railway Art Village gelopen. Dat is een oud treinstation waar nu veel hippe winkels en restaurants zitten, maar vrijwel alles was daar gesloten op maandag.

Railway station, Taitung

Vegetarische burger bij Mos Burger

Omdat we geen zin hadden om nog heel lang in de stad te gaan zoeken naar restaurant, zijn we naar Mos Burger gegaan. Daar hadden ze een vegetarisch burger die we namelijk ook nog een keertje wilde uitproberen en nu was een goede gelegenheid vonden wij. Het was een burger waarbij het ‘broodje’ van rijst was gemaakt en de burger zelf was een vulling gemaakt met lotuswortel. Het was heel erg lekker (een beetje pittig), maar wel lastig eten met een rijst patty. Voor erbij hadden we frietjes en aardappelkoekjes.

Vegetarische Mos Burger in Taitung, Taiwan

Hierna zijn we terug gewandeld naar het hotel. Morgen zou immers weer een lange reisdag worden.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.