Weekoverzicht #25

Header week 25 -2018

Het was weer een week vol lekkere, vegetarische ontdekkingen. Ik maakte voor het eerst een gerecht met jack fruit als vleesvervanger, wat echt verrassend lekker bleek. En we aten een vegetarisch menu bij een Thais restaurant. Ook al zo’n aangename verrassing. Doordeweeks waren de gerechten die ik maakten eigenlijk heel erg simpel. Ik heb daarin niet echt nieuwe dingen uitgeprobeerd, behalve dan één visvervanger op vrijdag, maar daar lees je later meer over. We beginnen dit weekoverzicht natuurlijk met het weekend.

Jack fruit als vleesvervanger

Afgelopen zaterdag maakte ik een gerecht wat al heel lang op mijn lijstje stond, namelijk: vegetarische ropa vieja. Dit is een Cubaans stoofvlees gerecht en toen ik las over jack fruit als vervanger voor draadjesvlees, wist ik zeker dat dit de vleesvervanger moest worden in de ropa vieja. Het recept voor deze vegan ropa vieja plaats ik komende week op dit blog. Ik kan wel alvast verraden dat het echt heel erg lekker is en dat jack fruit echt goed werkt als draadjesvlees vervanger. Ik wil nu snel weer naar de toko om een nieuwe voorraad te halen en nog veel meer gerechten te maken met jack fruit. Friet stoofvlees staat bijvoorbeeld hoog op het lijstje.

Vegetarische ropa vieja

Thais eten met vleesvervangers

We hebben op zondagavond ook heel erg lekker gegeten. We gingen met vrienden naar het restaurant King Thai in Eindhoven, een restaurant dat werd getipt in een reactie op dit blog. Superleuk! Er was heel veel vegetarische keuze, omdat bijna elk gerecht wel met tofu of een vleesvervanger gemaakt kan worden. Wij kozen voor het vegetarische menu. Het voorgerecht was een Tom Kai soep met champignons in plaats van kip. Verder hadden we een tussengerecht van groente tempura, loempiaas en een papaja salade. Die laatste vond ik niet zo heel lekker, maar dat is meer omdat het niet mijn smaak is. Het was niet slecht of zo. Daarna kregen we een selectie van verschillende hoofdgerechten: een curry met gehaktballetjes, vegetarisch gehakt met Thaise basilicum, vegetarische kipfilet in zwarte pepersaus en gewokte groente in een oestersaus. Alle vleesvervangers waren trouwens van De Vegetarische Slager. Tot slot had ik nog een toetje van mango met sticky rice. Maar daar heb ik maar een beetje van gegeten, omdat ik eigenlijk al veel te veel gegeten had.

Vegetarisch Thais eten, King Thai Eindhoven

Doordeweeks: gewoon eenvoudige gerechten

Op de doordeweekse dagen van de afgelopen week heb ik het mijzelf gemakkelijk gemaakt. Maandagavond aten we courgette, aubergine en venkel uit de oven met aardappelschijfjes. En omdat dinsdagavond weer bioscoopavond was, aten we natuurlijk weer in de stad. We kozen deze keer voor frietjes.

Ovengroente, aardappelschijfje en friet

Woensdagavond stond ik wel weer zelf in de keuken en maakte ik bami met gebakken banaan. En op donderdagavond stond er ramen op het menu. Allebei de gerechten zien jullie waarschijnlijk wel vaker voorbij komen in de weekoverzichten.

Bami met gebakken banaan en ramen

Vegetarische vissticks

We hadden nog een paar vissticks in de vriezer liggen, dus die besloot ik vrijdagavond te bakken voor Jordan. Voor mijzelf had ik vegetarische vissticks van Sofine. Die waren echt heel lekker. Jordan heeft er ook van geproefd en voor hem doen ze ook niet onder voor echte vissticks. Ik vind ze zelfs lekkerder, maar ik houd dan ook niet zo van gewone vissticks. Voor bij de ‘vis’sticks had ik broccoli gekookt. En voor Jordan had ik er nog een paar rösti’s bij gebakken, omdat het anders voor hem te weinig was.

Vegetarische vissticks Sofine

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie