Weekoverzicht #22

Header week 22

Het was qua eten een vrij gezonde week voor ons. Ik ben erg blij met de gerechten die op tafel zijn gekomen. Al zit er ook wel pizza en friet bij, dus helemaal verantwoord was het nu ook weer niet. Maar overal ben ik zeer tevreden. En ik heb een heel lekker pasta gerecht ontdekt met wat minder bekende groente. Dus dat maakt deze week extra goed voor mij.

Vegan pizza party

De week begon zaterdagavond met een ‘pizzaparty’. Nu zowel New York Pizza als Domino’s vegan pizza’s hebben moesten die natuurlijk uitgeprobeerd worden. Dus we gingen bij vrienden eten en bestelden zowel de vegan shoarma pizza van New York Pizza als de vegan spicy en de vegan bbq pizza van Domino’s. Ik had de vegan spicy  en die vond ik echt heel lekker. De kaas smaakt ook echt kazig, maar hij is wel echt heel spicy. Jordan had de shoarma pizza van New York Pizza en die vond hij ook echt heel lekker.

Vegan pizza party

Taiwanees koken – Deel 2

Op zondagavond stond ik weer uitgebreid in de keuken en maakte ik opnieuw een Taiwanees gerecht, namelijk: mapo tofu. Dit is een tofu gerecht in zwarte bonen saus en volgens Jordan had het lekkerste eten dat hij in Taiwan gehad heeft, dus die moest ik natuurlijk ook zelf een keer maken. En het resultaat is echt geslaagd. Het recept volgt binnenkort op deze site.

Doordeweekse gerechten

Het gerecht dat maandagavond op het programma stond, werd een beetje anders dan verwacht. Ik wilde een Turks brood maken met vegetarische kip shoarma, paprika en andijvie. Maar omdat de andijvie die we hadden gekocht bedorven bleek (ondanks dat hij volgens de verpakking nog niet over de datum was), moest ik een beetje improviseren. Ik heb er dus maar wat extra paprika op gedaan.

Turks brood en frietjes

We hebben tegenwoordig allebei een Movie Pass van de Vue bioscoop, dus we hebben wekelijks een soort van ‘movie date night’. Deze keer was het op dinsdagavond. We gingen naar de film Solo. Vooraf aten we frietjes bij Dik en Lang.

Op woensdagavond aten we nog wat mapo tofu en nasi die over was van het weekend.

Nieuw gerecht ontdekt: pasta met postelein

Omdat we op donderdag de boodschappen hadden laten bezorgen, had ik weer een hele nieuwe voorraad groente tot mijn beschikking. Ik maakte donderdagavond een pasta met gele courgette en postelein. Dit is gebaseerd op dit recept van Hello Fresh. Om het vegetarisch en lactosevrij te maken heb ik de kipgehaktballetjes vervangen door falafel en de crême fraiche vervangen door sojaroom van Alpro.

Pasta en quinoa bowl

Op vrijdagavond sloten we de week super healthy af met een quinoa bowl met spinazie, avocado, alfalfa en reepjes notenburger. Voor wat extra smaak heb ik nog een beetje zwarte sesam en ketjap toegevoegd.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.